是上网找「找铜锣湾火锅」找到网媒介绍的。D相见装修几ok,再睇吓d资讯,原来周杰伦开的!就由在OpenRice book枱开始已期待想去!唔小心去咗直上2楼嘅扶手电梯,原来系隔离少少暗个入口一去个入口,店员已好好礼貌,即刻帮我check booking哗,一入黎,梳打系钢琴黑白键设计,筷子托系钢琴,枱垫是琴谱,笔调味料嘅匙羹系结他,最搅笑系个火锅煲嘅外型系鼓型!仲有幅大墙系播住周杰伦嘅魔天伦演唱会呀!我地拣咗猪骨螺片汤底,个汤底有d浅,好快就滚起。海花虾好新鲜,唔痴壳!美国桶蚝好大只!亦新鲜!滚完唔缩水!非常鬼马拼盘,虾丸弹牙, 牛肉里有芝士!鲜味浓!好食!海盐忌廉芝士寒天奶盖茶,茶味浓,好饮!田园时蔬拼盘,第一次食够林够鲜嘅金菇洛神花芦荟红茶,有饮味香,亦有芦荟鲜甜。最后要劲赞就系佢个汤底!未试过打边炉可以饮埋个汤底ka! 就算滚晒枱上所有食材,个汤底唔会劲油!一路滚嘢一路饮汤!底个汤底都$248!今日overall系100分, 成间餐厅同周杰伦一样, 有外型亦有内涵,值得热烈推介!
是上网找「找铜锣湾火锅」找到网媒介绍的。
唔小心去咗直上2楼嘅扶手电梯,原来系隔离少少暗个入口

我地拣咗猪骨螺片汤底,个汤底有d浅,好快就滚起。
准山螺头猪骨汤

海花虾好新鲜,唔痴壳!
海花虾

美国桶蚝好大只!亦新鲜!滚完唔缩水!
美国桶蚝

非常鬼马拼盘,虾丸弹牙, 牛肉里有芝士!鲜味浓!好食!

海盐忌廉芝士寒天奶盖茶,茶味浓,好饮!

田园时蔬拼盘,第一次食够林够鲜嘅金菇

洛神花芦荟红茶,有饮味香,亦有芦荟鲜甜。
洛神花芦荟红茶

2020-01-23