2023-08-20
大埔超级城终于又开新餐厅喇😂不过都系啲连锁餐厅🙈🙈(10分为满分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑极上天丼 ($98)呢个天丼特色系广岛蚝,洋葱蚬饼同明太子大叶,广东蚝外脆内软好好味,洋葱蚬饼好少食到有新鲜感,烟烟韧韧咁,不过明太子大叶就唔太岩口味😂😂😂😂巨星天丼($89)呢个入面最特别系有青森帆立贝,鱿鱼同虎虾,所以如果钟意食海鲜既呢个就岩晒🤩帆立贝同鱿鱼唔会话好细旧,然后又有野菜balance番好似感觉健康啲🤣🤣华味鸟盛合($103)呢个其实有少少失望,其实就系野菜,一只天妇罗炸虾加2旧天妇罗炸鸡,但价钱仲贵过上面个2个天丼,鸡肉都算嫩滑,但个鸡宝就唔系好食得惯😂如果唔系因为要只炸虾,应该会叫番野菜盛合算😂😂荞麦面-冷($36)荞麦面算系唔错,面既软硬到煮得刚刚好,然后夏天热辣辣食个凉爽既荞麦面好消暑既感觉😛😛怕食冻既另外都仲可以拣热汤😆价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑极上天丼同巨星天丼比我想像中平,唔过$100,但反而冇咩特别材料都既华味鸟盛合仲贵,外加一个冻荞麦面仲要加成30几蚊🫣🫣咁我会觉得叫天丼抵啲,有蚝/帆立贝等等既天妇罗😛交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑位于大埔超级城C区停车场旁边,
(10分为满分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
极上天丼 ($98)
巨星天丼($89)
华味鸟盛合($103)
荞麦面-冷($36)
价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
位于大埔超级城C区停车场旁边,以前系泰国船面,不过呢个铺位系永远都做唔长,唔知系咪风水问题😂😂睇下呢间天妇罗可以挨到几耐,泊车建议大家可泊C区停车场可免费一小时,如果要泊车优惠就要去泊多层停车场喇,不过要预左要转好多个圈😛
环境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
因为新装修好所以面好干净光猛,餐桌数量都算多,2人有机会要坐向出面既bar枱,4人既话记得唔好坐近门口个样,会比人望住晒食得好尴尬😂😂
性价比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
味道黎讲不过不失,价钱就中上唔算系贵亦唔算好平,不过因为新开张冇耐,暂时都比较多人排队,佢声称即叫即整,落左单都要等15分钟左右,然后话限时食45分钟,虽然店员冇赶人走,但如果真系想慢慢食既人就要注意喇😛