2022-07-26 520 浏览
食过咁多间酸菜鱼,呢间系我心目中排好高嘅位置🆙同闺蜜叫左一份酸菜鱼再加份宽粉已经够晒两个人食饱饱😋汤底😽第一啖唔系食鱼,系饮啖汤底先☺️汤底好鲜甜,唔会太酸又唔会太咸,味精感唔重,仲可以简少油,好贴心☺️酸菜腌得好入味,真材实料嘅靓汤底👍🏻鱼片🐟个人唔太钟意多鱼骨嘅鱼,好happy呢度嘅鱼片都冇鱼骨🤭厨师完全冇吝啬鱼片嘅份量,刀工都好犀利😮每块鱼片嘅厚度同埋大小都差唔多,鱼片嫩滑到入口即化,吸晒d汤汁好惹味😋辣度🌶爱辣之人要注意呢度嘅辣度值比较偏低,我地简左小辣都觉得辣味唔够突出,闺蜜平时食谭仔只食到5小辣,都觉得唔够辣😂所以想食辣d就直接简最高嘅辣度啦😉不过呢度嘅店员好贴心🥰可以帮得我地加辣,会另外俾一碟仔嘅小米辣我地去调节岩心水嘅辣度😆宽粉好好好欣赏呢度嘅宽粉😍宽粉系全透明,晶莹剔透,百份百用优质红薯制成,无添加其他薯类混合物或者添加剂,好少可食到咁高质嘅宽粉😚😚

汤底😽

鱼片🐟