2019-07-31
最近对Elephant Grounds可以话系上左瘾每次有其他同事黎香港都会同佢地去Elephant Grounds呢间餐厅可以话人气超旺!仲记得第一次我地只系12点过左少少但去到已经要排队所以之后去都会12点前出发第一次试Tuna Poke酱油渍吞拿鱼, 小萝卜, 牛油果, 香葱, 天妇罗粒同温泉蛋其实我都几钟意食Poke, 因为有菜有饭咁感觉好营养均衡, 所有配料都好新鲜第二次试Impossible Taco RiceImpossible meat 口感真系好似食紧牛肉成碗饭因为salsa同pickled jalapenos令墨西哥风味更浓但整体味道偏清淡Salsa有芫茜...经过一轮功夫先食哂碗饭 XD第三次试Fish Fillet Sandwiches, 3次之中呢个最有惊喜份量好大.. 其实同其他人分都够食个炸鱼好香, 啖啖肉面包外面烘得香脆, 入面有生菜, 蕃茄片同芥未沙律酱个三文治大到咬唔哂薯条好香脆, 同事都忍唔住不断食 Matcha latte同Masala Chai LatteMatcha Latte一啲糖都冇好浓郁纯。Matcha Latte啱各位抹茶控另一最爱M
呢间餐厅可以话人气超旺!
仲记得第一次我地只系12点过左少少
但去到已经要排队
所以之后去都会12点前出发
第一次试Tuna Poke
其实我都几钟意食Poke, 因为有菜有饭咁
感觉好营养均衡, 所有配料都好新鲜
第二次试Impossible Taco Rice
Impossible meat 口感真系好似食紧牛肉
但整体味道偏清淡
Salsa有芫茜...经过一轮功夫先食哂碗饭 XD
份量好大.. 其实同其他人分都够食
个炸鱼好香, 啖啖肉
面包外面烘得香脆, 入面有生菜, 蕃茄片同芥未沙律酱
个三文治大到咬唔哂
薯条好香脆, 同事都忍唔住不断食
Matcha Latte一啲糖都冇好浓郁
纯。Matcha Latte啱各位抹茶控
另一最爱Masala Chai Latte即系印度奶茶
充满豆蔻荚、肉桂、丁香粉香味
饮完觉得好舒服
其实Elephant Grounds真系算偏贵..一杯野饮都$55要豆奶仲要加多$6... 但不得不承认佢食物质素系唔错