2018-05-30 701 浏览
大喜屋喺放题界都算系数一数二,今次就去嘉连威老道嘅极尚大喜屋。我系平日收工去嘅,所以都唔算太多人一坐低紧系划左野食先啦~仲洗问XDDD刺身当然必需架啦~仲有寿司、卷物、手卷、烧物、炸物、沙律同甜品,多种类就岩晒我呢啲大食积打头阵嘅系刺身当然,连锁放题店质素有一定嘅保证啦~佢嘅三文鱼厚度薄适中,食落油份唔会太重刚刚好。另一个亮点系个松叶蟹脚,蟹肉鲜甜唔会霉。另外仲有甜虾、红虾、油甘鱼、希灵鱼同北寄贝,肉质鲜甜唔会有腥臭味。正啊海胆军舰,海胆鲜甜滑口,同紫菜同寿司饭融为一体,呢个值得再encore啊!!蟹子军舰系朋友嘅至爱,佢就话不过不失啦~顺带一提呢度侍应哥哥姐姐嘅服务态度超友善同埋超有效率,值得一赞太有效率嘅关系,有一件创意寿司倒地宣告不治,因为俾我食左落肚哈哈创意寿司卖相唔错,钟意相机食先嘅朋友可以慢慢影,连个碟都好靓仲会配合返 (有心思)。总共落左四款,各有特色,用料新鲜,所以配搭起黎一啲都唔会失礼。炸物方面,有芝麻鸡翼,外皮脆口,鸡肉嫩滑多汁,必食!而芝士年糕外面脆身,食入去年糕烟烟韧韧,再配埋里面嘅芝士个味简直系世界级仲有榴连波波,朋友都话唔错。天妇罗,炸粉唔厚,虾肉爽口。蕃薯

我系平日收工去嘅,所以都唔算太多人
一坐低紧系划左野食先啦~仲洗问XDDD

打头阵嘅系刺身

刺身

当然,连锁放题店质素有一定嘅保证啦~

蟹子军舰系朋友嘅至爱,佢就话不过不失啦~

仲有榴连波波,朋友都话唔错。

天妇罗,炸粉唔厚,虾肉爽口。蕃薯仔好甜,岩晒钟意食蕃薯嘅我。

蒲烧鳗鱼串,有啲鳗鱼汁系面,鳗鱼肥瘦适中,食多几串都唔漏呀

雪花肥牛锅,寿喜烧汤底,肥牛配上鸡蛋加埋啲杂菜粉丝,唔错嘅

牛油粟米过下口瘾

用呢个霸王花煲猪骨汤黎作结一啲都唔过份,唔好睇佢样子平平,里面非常足料,有霸王花红萝卜同猪骨,味道清甜,好似返左屋企饮妈妈汤咁
题外话/补充资料: 服务态度好好
2018-05-24