2021-08-11 337 浏览
之前呢间系沙嗲牛肉关注组必食推介嘅餐厅,之前听闻佢要执笠都几可惜自己未食过🥲 好彩佢系荔枝角又开返啦🥳 终于可以一试究竟😝 汤汁浓味有啲啲花生味,系正宗嘅沙嗲汤底汁!另外拣咗2个𩠌,分别系红肠同炒蛋。红肠切得几厚,食得出佢有略略煎香过。不过就觉得佢有啲干身唔算特别好食🥲 另外炒蛋原来同沙嗲牛肉面都几夹,炒蛋够哂滑身有蛋味正🥰最值得一赞当然系牛肉本人啦,每块肉都厚薄均匀,腌得好有沙嗲味,而且容易入口 juicy😋牛肉面重点除咗牛肉之外其实仲有个公仔面底都好欣赏🍜 平时食嘅茶记通常个面都有啲淋身,但好好运系做到有口感硬身嘅公仔面,而且面质挂汤,够哂弹牙好食😋。记得趁热食呀,如果唔系面浸淋左就会冇咁好食咖😆

• 沙嗲牛肉面