2019-09-21 85 浏览
👭Girlboss by Master Kama (荃湾)👭Bossy Royal Set $3881⃣蟹肉牛油果苹果青瓜沙律餐厅用左玻璃樽装住沙律,虽然食得唔太方便,但外型高分💖软滑既牛油果蓉、浓郁既蟹膏酱,配上爽脆既生菜及青瓜成为一个开胃又丰富既前菜🥰2⃣烤大虾田园沙律。白味噌芥末沙律酱开头38以为呢款沙律都系用玻璃樽作为容器,点知原来系用碟上,以大虾作为主角。以盐及胡椒为大虾调味,简单却能突显大虾既鲜甜👍🏿3⃣Girl’s 分享盘 +$38分享盘有五款小食,我地拣左章鱼烧味既shake shake薯条,而其余四款都系standard既,有鸡软骨棒、鸡翼、芝士条同煎饺。种类包罗万有,当中38最钟意既系薯条同鸡翼,薯条系双色薯条:蕃薯同薯仔,配上shake shake粉味道好惊喜~而鸡翼就多汁肉嫩😘4⃣流心芝士龙虾三文治三文治用左麦包,中间夹左拉丝芝士同龙虾肉。真系健康之中又带点邪恶😈麦包表面烘至脆身,38食到成枱碎🤣芝士够晒多,味道都好浓厚。不过有少少盖过左主角龙虾味🙃同埋记得上枱趁热食,如果唔系芝士会变硬🤪5⃣龙虾芝士玉子烧玉子烧系厚身,中间夹著龙虾肉。口

Bossy Royal Set $388

1⃣蟹肉牛油果苹果青瓜沙律

2⃣烤大虾田园沙律。白味噌芥末沙律酱

3⃣Girl’s 分享盘 +$38

4⃣流心芝士龙虾三文治

5⃣龙虾芝士玉子烧
玉子烧系厚身,中间夹著龙虾肉。口感松软,玉子既味道甜甜地带有淡淡芝士咸香🥰如果再夹多啲龙虾肉就perfect啦😋

6⃣Boss’ Seafood Platter 海鲜拼盘
海鲜种类分别有虾,元贝,蚬同鱿鱼。分量都好多,两个人share平均都食到3只😍海鲜唔系白灼,而系用左一种酸辣既汁去烹调。38觉得好似冬阴公既味道🙈另外拼盘附送酱汁,不过单食海鲜已经好够味🤪。

7⃣海胆吉列大虾配茶渍饭
平时38好少接触到茶渍饭,呢到竟然有得叫黎食🤩饭底系用糙米+红豆,食落唔会好单调。加入茶后,整体感觉变得好湿润👍🏻茶既味道唔会过浓,配埋海胆同饭一齐食仲保留到海胆既鲜味❤最后38建议食左吉列虾先,浸得太耐就变得唔好食啦😂

8⃣Kama Magic Drunk (Cocktail ) $58
饮落无乜酒精味,而且一啲都唔甜,有柠檬酸酸地既味道,系解腻既好帮手🐵

9⃣Lady’s Beer $48
虽然个名写住Beer,但其实系无酒精饮品😂粉红色既奶盖口感顺滑,奶味比芝士味较重。下面系忌廉汽水,整体感觉唔会好甜👍🏻想扮饮酒呃like可以叫一杯试下🤣

可能因为餐厅要将食物摆造型,导致食物上到枱既热度有啲不足,如果可以改善下更好😬

推荐度:7.5/10

🏠荃湾大坝街4-30号荃湾广场4楼432号舖