写食评之前,戴定头盔先o.o,唔系话啲嘢好难食,但系期望好高所以以为真系好好食!「水门鸡」呢个名其实都算深入民心? 起码讲出嚟其实好多同事都知边间系水门鸡,所以不知不觉又好高期望,打开OpenRice见到都唔少人哗好食,应该系话好抵食,所以叫咗个外卖试一试佢。叫咗个外卖,因为冇半只鸡套餐,所以$128外卖半只水门鸡,$15一个鸡油蒸饭,仲有碗汤。𠮶旧鸡唔系特别鞋口,亦都唔系特别嫩滑…真系好普普通通,半只鸡来讲,如果有得拣可能下次会拣去食海南鸡,但系明白嘅,始终佢叫水门鸡唔系海南鸡xxxxd。个汤好咸。个汤好似系叫做鸡骨汤,但系好友胡椒猪肚嘅胡椒味,好咸,有机会系我饮汤比较不喜欢重口味。

水门鸡半只外卖
鸡骨汤