2010-08-06 14 浏览
寻晚旺角落雨.. 我地一行5人谂住求其揾间野食完就返屋企..老爸提议去呢间食..初时见到门口做紧十周年优惠..叫一个小菜or小菜套餐 + $1就有多样小食..有醉鸡/镇江排骨/鸡丝粉皮见到即时心谂咁抵?!不过见佢打正上海菜但茶餐厅ge装修..心谂应该好食极有限挂..入到去.. 老爸推介猪扒担担面..我地好肚饿.. 叫左好多野.. 值得一赞系上菜好快..$1优惠排骨.. 预左系好细碟.. 大概有6-7旧.. 但好好味..$1鸡丝粉皮.. 我觉得唔太够花生酱.. 不过都ok!猪扒担担面.. 我冇食到.. 但食𠮶两位都话好.. 话唔会好浆..嫩鸡煨面, 三拼冷盆.. 正常.. 不过不失.. 同出面食开ge差唔多..水煮牛"月展"+粉皮底.. 呢个好正.. 第一啖入口.. 好麻ok辣.. 呢个真系好好食!三拼汤饺.. 我食左其中一款素饺.. 呢个麻麻.. 水饺皮春卷馅..仲有个咩咸肉杂菌上汤皇帝菜.. 系𠮶度阿姐推介.. 个名好长.. 唔太记得个名.. 呢个都好食!食ge期间老板走过黎同我介绍.. 同我地倾左几句.. 仲话请我地食甜品..其实我地本身都谂住叫架喇..结果.. 老板请我地食桂花
寻晚旺角落雨..
我地一行5人谂住求其揾间野食完就返屋企..
老爸提议去呢间食..
初时见到门口做紧十周年优惠..
叫一个小菜or小菜套餐 + $1就有多样小食..
有醉鸡/镇江排骨/鸡丝粉皮
见到即时心谂咁抵?!

不过见佢打正上海菜但茶餐厅ge装修..
心谂应该好食极有限挂..
入到去.. 老爸推介猪扒担担面..
我地好肚饿.. 叫左好多野.. 值得一赞系上菜好快..
$1鸡丝粉皮.. 我觉得唔太够花生酱.. 不过都ok!
其实我地本身都谂住叫架喇..
结果.. 老板请我地食桂花糕(6大旧呀)..桂花蛋散.. 我地自己加个豆沙窝饼..
先食豆沙窝饼.. 个皮唔肥腻.. d豆沙好平均.. 唔会话边边𠮶d位冇豆沙得块皮..
再食蛋散.. 蛋散上面有少少椰丝+糖浆.. 好脆.. d 味mix埋一齐ok!
最后个桂花糕.. 其实对佢兴趣唔大..心谂食左咁多甜野旧野仲边有味丫..
点知一试落口.. 桂花糕d味冇比之前d甜品盖左.. 仲好清香.. 啖啖都系杞子龙眼肉..
细问老板之下.. 原来仲加左龙眼肉.. 好好咬感又好好味..
钟意糕点ge.. 一定要试下..

老板仲请左我地饮冻鸳鸯.. 呢杯都系佢推介之一.. 味道平均.. 唔会过甜or比咖啡抢左d味.. 正!
总结.. 呢间绝对唔系行野.. 必定要试水煮牛"月展".. 好好味呀!!!!
p.s. 可惜我冇影相.. 个桂花糕用料十足呀!!!

2010-08-05
  • 水煮牛"月展"
  • 桂花糕