2023-11-08
已经嚟过几次食晚市自助餐,每次marcopolo的服务态度都好好,经理同厨师都好有礼貌。其实marcopolo个场唔大,可以选择的唔多,但系贵在每一样菜都好好好食,好有质素。今次嚟食系同旧同学食饭,一边食一边倾计,都发现现场想续摊的唔多,唯独是刺身同生蚝特别出色。刺身每次都会切到好厚身,每件食落去都好有口感,令到我都觉得有啲too much~生蚝细细只,无乜up味,鲜味唔系特别多,太细只又唔系咁creamy,少少甜味,少少海水味,令我不停咁食都唔觉多。最后一路食一路倾计,唔经唔觉就食咗有30只......最惊讶系当日无疴无肠胃炎,证明清洗干净。只系,最后因为太任性咁啪生蚝,个肝就顶唔顺,就有轻微肝炎症状。只可以话marcopolo的生蚝keep住食keep住开心,但系如果你都会去marcopolo食,就记得,忍口唔好食咁多。