2016-02-20 777 浏览
好耐无黎luuu...今次系因为想食担担面而来的 系apps度拎飞 等左一阵就有枱 唔算等好耐小笼包 有六粒 而且还是即刻上枱即刻食 所以系非常热辣 小笼包皮簿函靓 仲有好多肉汁锁系小笼包入面 所以食个时小心啲啊 我一啖就可以食哂成个小笼包 函料同肉汁分配得好平均 唔会过多唔会过少 good啊。台式担担面 碗面一递上枱 我已经即刻要食返碗喇 首先味道很香 汤的浓度既有点稠又带点辣 面质弹牙 为了方便顾客享用 厨师还贴心地剪了一下面 方便顾客夹面 要赞还有花生碎捞埋一齐食 成碗面真系色香味俱全 我要推介台式担担面红烧牛肉面 因为之前无食过 所以今次试下食喇 首先面质弹牙 同样地厨师都有前了一下面 方便食客享用 碗面有三旧牛肉 一旧牛筋 牛肉好软好腍 不过我还是比较喜欢牛筋多一点 因为够弹牙咬口 同埋比较入味啲 汤的颜色看似够浓 但味道同视觉上有点落差 整体上的味道还是唔太足够 浓少少就比较好喇不过遇到一个怪待应 咁岩佢企系我后面仲要哼歌仲要比我听到 而且最后我举手想埋单时 佢第一句:「系。等阵点样。」ummm....感觉唔多好 希望可以留意下。
小笼包
台式担担面