2015-07-07
话说要喺长沙湾做野。中午就揾左呢间旧式茶记~新华门口放满饱点蛋糕。仲有一个白色婚纱女仔做型既蛋糕系柜 前排睇报导先知纸包蛋糕先系真品。制作工序极繁复但价钱平民。绝对尊重之作(^ω^)坐低一望早餐常餐凸餐同出一彻就知唔洗上网睇都知食乜了。牛面奶茶啦仲洗乜谂。沙嗲好浓郁噃。配上良心牛肉既大旧兼无渣可吞落肚的(好多人渣牛肉又细又渣咬啖已想爆粗)餐包微暖实净+搽满牛油=比我秒杀左。炒蛋唔洗用牛奶炒都好香蛋味。咁。其实人情味呢?是咁的。旧茶记做街坊客。不停好多熟客入黎。侍应系问今日饮乜丫食乜丫咁。有个唔记得讲饮乜个侍应都自动波落单。大叫柠茶丫嘛知啦!之后有3个年过70既伯伯嘻嘻哈哈咁冲入黎。侍应又问佢地今日饮乜。3个好似细路咁一人一句。你要奶茶我又要。佢又唔执输咁又跟。再各自点下面包蛋糕。笑位黎啦。呢个时候侍应写完张单一撕。好似喂鱼咁由张单飘落枱面。其中2个丫伯竟然用左玩层层叠既神速去抢张单。速度之快我差d哗出来。仲一路抢一路话今日我要比钱呀~侍应见惯晒一路走一路讲慢慢抢啦喂。Feel到佢好享受"喂鱼"个下动作。7老80仲有老死陪下叹杯茶食个包实在一乐也 但你咪以为老野集中地㖞。本店设有楼上雅
坐低一望早餐常餐凸餐同出一彻就知唔洗上网睇都知食乜了。牛面奶茶啦仲洗乜谂。 沙嗲好浓郁噃。配上良心牛肉既大旧兼无渣可吞落肚的(好多人渣牛肉又细又渣咬啖已想爆粗)
7老80仲有老死陪下叹杯茶食个包实在一乐也 但你咪以为老野集中地㖞。本店设有楼上雅座。不停有后生囝囡同OL“戚桌咁转”。睇黎下次应该坐上去。。。
坐下写下不停有鸡尾蛋挞捧出来。实在太香啦。我虽然好饱但喂食病发作。一个蛋挞丫唔该