2011-06-03
早果几日见到电视机介绍话呢间野好好食, 眼见自己又会喺附出没, 所以一早已经同其他frd约实星期五去试一试今日12:30pm去到, 前面有5枱人等紧位, 第一个姐姐话自己有6个人但未到, 排第二果枱有3个人到齐我连其他frd有7个人但我自己早左去揾位先去到第一时间就系望下门口的牌有冇注明话要到一半人or到齐先入得但门口净系得一个牌写住营业时间有变ok, 咁我就开始排等左15分钟左右, 有一log人开始走, 排第一果个姐姐话佢6个人, 但其他人未到, 佢好好人, 都同后面3个人既食客话如果有位就佢地入左先跟住上过电视既中国藉男子就叫左个姐姐入去, 我前面既所有枱都同一时间入晒 到我我排头位, 我后面又黎左一堆人, 去到12:55pm我就打俾d frd问佢地黎到未, 佢地都同我讲话已经行紧过黎跟住中国藉男子问我系唔系7个人, 黎左未, 我同佢讲话行紧过黎后面的食客就话佢地6个人到齐中国藉男子就同我讲 "你黎齐先俾你入", 就叫我后面的6个食客入去以下就系我之后同中国藉男子既对话:我: 点解头先个姐姐可以1个人等6个位都入得?中国男人: 佢而家黎晒架啦我: 但佢头先得1个都入得?中国男人:
我连其他frd有7个人但我自己早左去揾位先
但门口净系得一个牌写住营业时间有变
ok, 咁我就开始排
后面的食客就话佢地6个人到齐
以下就系我之后同中国藉男子既对话:
我: 点解头先个姐姐可以1个人等6个位都入得?
中国男人: 佢而家黎晒架啦
我: 但佢头先得1个都入得?
中国男人: 我俾左5分钟佢, 佢都黎晒啦
(吓? 唔通我耳鸣? 我头得除左佢问个姐姐几多个人之外我听唔到有几他conversation㖞... 又唔通如果佢d人5分钟内黎唔到佢赶番个姐姐出黎?)
我: 我d人行紧过黎架啦, 咁你都俾5.... (俾人打断左)
中国男人: 总知黎齐先入得, 你唔钟意可以唔食架㖞! 你地个个都系咁架啦
讲完呢句, 佢头也不回就关埋道门
我直情道气谷到上心口, 之后大约5分钟, 我既朋友开始陆续到达, 我对住我第一批到既frd发难, 我同佢地讲叫佢地自己, 我食左都背脊骨落。如果唔系我地大家都话想试下, 我果下俾佢咁样串完我即走啦... 但因为当时后面仲有人排紧, 所以我等埋钜地黎谂住自己去食海南鸡。但我d frd 话佢地都可以唔食, 所以我同第一批到既朋友就走鬼左去食第二样野
之后join我地既第二批朋友, 因为我地去左第二度揾位, 佢地又好快咁到左, 见我地唔喺度就一支箭咁冲左入去, 但中国男人竟然仲要话:
"哦, 系唔系唔知6位定7位果个呀, 佢发脾气走左啦~"
哗~ 你真系当你自己d野食系宝呀? 食左可以好似red bull咁识飞? 真系救命....
我呢一世都唔会食呢间野, 俾晒阿星中番黎d六合彩既钱都唔会!
米芝莲既一星食店, 食添好运好过啦, 人地忙又忙过佢, 但service好过佢啰!