听过一个youtuber介绍哩间餐厅,今日终于有机会黎食。我系星期三大概4点预约7点4人枱,今日都有位俾我约到。我叫左一个牛尾牛腱煲(oxtail pot),招牌辣非洲鸡煲(spicy chicken pot),再加左个非洲饭(african rice)同个白饭。牛尾牛腱煲 (10/10)我第一啖食落去,简直震撼我味蕾🤯🤯🤯。哩个牛尾系我食过最好味嘅牛尾,没有夸张。牛尾嘅汁系用左非洲嘅香料制成,非常浓厚嘅酱汁,味道偏甜同有好多层次嘅香料味慢慢渗透出黎。牛尾同牛腱煮得够腍系当然。我同埋好surprise就系牛尾煲竟然只系收$180,佢收双倍价钱我都一样照买。招牌辣非洲鸡煲 (9.5/10)呢个基本上系啲鸡切咗块之后呢佢就连骨嘅鸡啦就连埋啲汁一齐煮嘅个汁呢系有少少蕃茄底,但系亦都系加咗好多非洲嘅香料去整成嘅咁个比起𠮶个牛腱煲嘅酱呢非洲呢个鸡煲呢个酱就比较冇咁浓嘅,但系呢你就所以系可以一大斤酱连埋啲鸡咁样食落去个味就啱啱好㗎啦。

牛尾牛腱煲 (10/10)

招牌辣非洲鸡煲 (9.5/10)

2024-05-30
  • 非洲王辣鸡煲