2024-10-14
我平时喺大埔食开嘅Route 83竟然喺白石角开咗分店,梗系同男朋友去试吓啦~呢间分店位于一个新嘅屋苑下面,餐厅环境十分舒适🥰我哋夜晚去到佢有set dinner,所以我哋都一人叫咗一个~我就叫咗手打安格斯汉堡(自选菠萝) ($92)~另外仲加咗$10转黑松露薯条~Burger本身都好厚,啲材料好丰富,尤其是加咗菠萝更加可以平衡返当中嘅腻感🥰佢嘅薯条系粗薯条嚟嘅,配埋个酱好好食~另一个就叫咗半份香草烧鸡配芝士焗薯 ($99)~鸡烧得非常juicy,份量都唔少~仲有啲沙律伴菜😆本身set dinner亦都配咗一个汤,今日就系忌廉烟肉汤~同埋都可以叫普通饮品,我哋就加咗钱叫特饮😆一杯系榛子朱古力,味道好浓,而且又唔会好甜~而另一杯系玫瑰奶茶,好香嘅玫瑰味,上面仲有花瓣添!而我哋觉得未够满足,就叫多咗个食肉兽pizza ($95),佢系薄批嚟嘅,配料都唔少,好惹味😆今餐食得好满足,亦都觉得佢同大埔𠮶间嘅水准一样,完全冇失望!