2022-03-22
我地系入赤柱既个程巴士决定左我地要食啲咩系Open Rice打赤柱 第一个就系弹左PANE E LATTE出黎见到有人话要排好耐我地就话 如果入到去唔使点排 就试呢间啦!(我地系谂好左第二第三选择 打定输数架喇)刚好呢个时世 确定少啲人出街 所以都少啲人排队咁就陈唔算多人就试下佢喇店员同我地讲 如果肚饿既话可以拣All Day Breakfast既选择!Lunch time 紧系饿啦!我地一个拣左Pane E Latte Egg Benedict同埋Truffle Croissant 每人拣左杯Speciality Latte饮品一杯热既Hazelnut Gianduja Latte同埋一杯冻既Caramel Latte Pane E Latte Egg Benedict ($138) ⭐️⭐️⭐️ ⭐️我会觉得个精粹应该系系crispy ham当然佢既Egg Benedict 都相当出色流心蛋汁配埋微酸既Hollandaise SauceMuffin够软熟 唔会切极都切唔开Truffle Croissant ($128) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️个牛角包既软熟 烟韧度刚刚好每一啖牛角包都一定会配到黑松露鸡
见到有人话要排好耐
我地就话 如果入到去唔使点排 就试呢间啦!
(我地系谂好左第二第三选择 打定输数架喇)
刚好呢个时世 确定少啲人出街 所以都少啲人排队
Muffin够软熟 唔会切极都切唔开
个牛角包既软熟 烟韧度刚刚好
每一啖牛角包都一定会配到黑松露鸡蛋
而每一啖蛋都一定会有黑松露既味道🥰
超级幸福既味道!
当然大前提你都要好钟意黑松露!
虽然我地都影左阵相先食
佢都仲暖暖地!亦唔会咁快就变硬!
呢个真系无睇输!
饮品系刚好两款specialty latte既latte
Hot Hazelnut Gianduja Latte ($48) ⭐️⭐️⭐️
Iced Caramel Latte ($54) ⭐️⭐️⭐️
两杯都相对普通 唔及野食咁吸引
要提提拣Hot Hazelnut Gianduja Latte既朋友 记住记住记住 要当佢够热时搅晕啲Hazelnut Gianduja 虽然如果搅唔晕 临尾食到既朱古力会觉得好好味 但如果搅得唔晕 饮野就真系只系普通latte味 奶味好浓 但普通
我地都买走左一啲面包番去试
好多人介绍既Signature Croissant Bomboloni ($42) ⭐️⭐️⭐️
番到屋企heat番热佢黎食
佢既外面牛角包 内馅系orange blossom light custard
香橙花味比较浓 custard既就只系个质地
如果讲到signature 又好似太overrate左
可能我地本身唔太钟意橙花既味道
另外买左Pistachio & Raspberry Bomboloni ($42) ⭐️⭐️⭐️⭐️
味道无谂过咁夹
果酱流出黎暖暖地 又系一个好幸福既感觉
虽然佢既果酱都算多
但就系未够每一啖都有 就好似咬既第一啖就已经得面包 咩都无
但无得唔赞 味道甜而不腻 夹得好好
会建议番大家 所有pastry都系食完埋完单先出去一齐慢慢拣 因为如果系枱order就会要放埋入单计service charge 同埋pastry都建议买走 番屋企heat番热黎食好味好多🥰
食物都算正常价格 但饮品就唔太特别相对贵少少 如果可以有set可能会抵啲
如果下次有机会 我地会想试下佢地既蛋糕 因为今次食完都几够饱 即场都试唔到其他野
总括黎讲 未必会再排队去食 但如果唔系排好耐可以试下 同埋都会想试下佢其他既蛋糕同面包 水准都相当高 服务都算正常 餐厅本身几干净 厕所都唔会好污糟 整体环境相当唔错 打卡就一定无得输 颜色都比较粉系 绝对适合几个女仔去饮下野食下蛋糕倾下计 唔使下下都要一个tea set
虽然话唔使好排队 我地都有排左大概20-30分钟 佢地都会建议番75分钟既用餐时间 但佢地都有讲 唔会好紧死大家75分钟要即刻走 但都要明白唔希望其他人客要等咁耐 所以都唔会迫你走 但都会建议番 都多谢大家合作 我地都唔使等太耐