2006-03-31
头先个班朋友谂去边度食饭, 咁0岩又要拎番D野比另一个friend, 而呢个friend0系呢间野食紧饭,咁我地就顺更0系呢度食埋, 上到去同几位网友遇倒0既一样, 都系得一张台有客(呢台客咪就系我D friends啰)起初睇过menu完全唔觉有咩问题, 咁就点0左个头盘, 主菜+ 饮品, 味道唔错啦, 好好又未算, 但系D波菜咸都爆, 我食开重味野都顶唔顺。之后一路食唔知发生咩事, 到最后埋单先知出事, 我另一班朋友先埋单, 先发觉比个menu误导0左, 事前亦冇人同我地解释过, 我问我两个法国番0黎0既朋友,法国D menu系咪咁0既, 佢地都话唔系, 另一个0系日本, NY一段时间0既, 都未见过D咁0既menu, 而且呢度系香港食0左廿几年饭都未见过呢D咁0既menu, 唔系比唔起钱,但系咁样比钱条气就唔系好顺。最后得出个结论, 下次去度咩餐厅都好, 见冇人好走喇!亦都终于知道0左点解间咁靓0既餐厅, 0系旺角人流咁高0既地方可以得一台客
食0左廿几年饭都未见过呢D咁0既menu, 唔系比唔起钱,
但系咁样比钱条气就唔系好顺。
最后得出个结论, 下次去度咩餐厅都好, 见冇人好走喇!