2017-06-05 84 浏览
5月26日我家蛋蛋❤️的生日🙊因为可怜的蛋蛋生日都要返工 🐣所以就唯有夜晚同佢食饭 😆本身想食烧肉 揾左好几间 由于其他得90分钟 呢到有120分钟 (主要系蛋蛋食野超慢~~~🙄)加上呢到有movenpick🤤🤤🤤(我想食)被movenpick 吸引了😄蛋蛋放工放六点放工再出嚟都7点 加上星期五人会好多..所以订枱个阵就预左7:30后到 听电话既店员就建议我地订7:45分 早左都可以入😊我地出到尖沙咀岩岩好7:25分啦 行左阵好快到都易揾 因为几个月前同蛋蛋去过隔离个间隆堡丽景食自助餐😂(蛋蛋捻起长脚蟹)上到去19:35分 好快可以入坐了☺️由于有寿星蛋 出示证明文件全枱free指定饮品(其实姐系可以任饮汽水同包一只罐装既唔知咩啤...我地唔饮酒所以无留意咁多 平时任饮饮品要加每人$30 依家free左 好抵😆😆😆)一坐低就有一客烧肉 同一个刺身船我挂住食唔记得左影😞刺身船又象拔蚌 三文鱼 樱花鱿鱼 蛋片 带子 蟹肉象拔蚌 我无食到比蛋蛋夹哂😔😩😩😩三文鱼 太瘦 都够冻 (我觉得一定要够冻先好食)樱花鱿鱼 呢个好食 几乎我一个人食哂蛋片 普通大路野 无特别带子 不过不失 蟹肉连钳 呢个好
5月26日我家蛋蛋❤️的生日🙊
因为可怜的蛋蛋生日都要返工 🐣
所以就唯有夜晚同佢食饭 😆

蛋蛋放工放六点

我地出到尖沙咀岩岩好7:25分啦
行左阵好快到

上到去19:35分 好快可以入坐了☺️

平时任饮饮品要加每人$30 依家free左 好抵😆😆😆)

一坐低就有一客烧肉 同一个刺身
我挂住食唔记得左影😞

刺身船又象拔蚌 三文鱼 樱花鱿鱼 蛋片 带子 蟹肉

象拔蚌 我无食到比蛋蛋夹哂😔😩😩😩
三文鱼 太瘦 都够冻 (我觉得一定要够冻先好食)
樱花鱿鱼 呢个好食 几乎我一个人食哂

我地拎住iPad 碌左好一阵
发现其实食物种类都算多🤤
相中碟个只牛肉好好食 我地叫左好多次
鸡翼都比较出色 好入味👍🏻👍🏻

有寿星蛋钟意食既扇贝 青口 圣子仔(真系好细仔) 蚬,呢啲唔洗加钱 都算系咁 ,蛋蛋食左几多下因为(佢个贪心为食鬼)佢食左好多只扇贝🙊圣子仔又食左好多兜 唔知佢有冇吓亲个侍应呢🙈

由于我挂住影佢都唔记得影食物

我发现呢到有出面无既饮品 定系出面有我平时无留意?
道地苹果红茶 唔系苹果绿茶🤔
芬达 荔枝 🤔系荔枝㖞😰

菠萝好食,好甜👍🏻👍🏻
仲有我最钟意食既芝士年糕 上星期系出面食散叫 3粒都$48啦 呢到好抵🤤

食到后期 寿星蛋已经呆济了😂😂😂

我就系到等佢清枱面啲食物

同埋埋单叫雪糕😋一人一杯movenpick

有啲后悔叫左士多啤梨味 因为啲果肉好酸呀😖
云尼拿好食好多~~仲可以见到啲云尼拿籽😋😋😋
(有三个味简 士多啤梨 云尼拿 朱古力)
埋完单送左一张$100现金劵 下次两位嚟减$100

最后埋单 $298加一每位😃呢个价钱可以买到蛋蛋既开心 想食既野 抵👍🏻👍🏻👍🏻(我家蛋蛋🐣🐣🐣比较容易满足 平时带佢食$17大大碗已经开心到不得了)😂

整体环境几好 完全唔觉有大烟同焗 冷气都够大 侍应执碟好快 有礼貌有笑容服务态度都好好👍🏻食物速度都好快 无漏单

唯一就觉得张枱细左小小 六人枱变左一张4人一张2人 中间加左块板 ,枱中间已经有个炉 侧边无咩位净...好彩既系侍应手脚快😂所以食物够位摆

下次会再嚟

最后12点前返到屋企同蛋蛋吹蜡烛❤️