2022-05-27 1923 浏览
今天向大家介绍一间系中环隐蔽日本料理,第一次去既时候差啲揾唔到个门口呀🤣🤣🤣🤣呢间舖头2017同2018年连续两年登上亚洲50最佳餐厅,主打新式现代日本料理,菜单分为6个主题:SASHIMI, RAW,FRIEDGRILLED, OTHER, RICE&NOODLE, DESSERT,推荐你每一样嘢都是一下,唔系你嘅选择困难症就会出现㗎啦。Unagi Chirashi第一张相当然会拣我今次嘅最爱,冇谂过呢一间日本料理嘅鳗鱼饭系咁出色,鳗鱼好出色好新,原来鳗鱼同山椒粉系咁绝配,呢样嘢真系令我大开眼界Kagoshima Beef Sukiyaki呢个系寿喜烧嘅鹿儿岛牛肉亦都系店里面嘅招牌菜🤣一上枱个样已经非常之吸引加埋呢个蛋黄搅拌,牛肉分配油脂好丰富加埋呢个寿喜烧酱汁我隔篱𠮶个话停唔到口。Pilsner Battered Amadai Tile Fish & Seabass用啤酒面糊炸嘅鱼,枫糖蛋黄酱炸既鱼做得好出色,口感亦都好酥脆虽然系揸咗啰但系鱼肉仍然保持好湿润最后系介绍佢哋嘅甜甜圈因为唔系个个都钟意食甜,我都系食咗一啖因为最近戒紧糖🤣我隔篱𠮶个话有机会佢可以食晒整个!咁我都觉得好好食
菜单分为6个主题:SASHIMI, RAW,FRIED

Unagi Chirashi

Kagoshima Beef Sukiyaki
呢个系寿喜烧嘅鹿儿岛牛肉亦都系店里面嘅招牌菜🤣

用啤酒面糊炸嘅鱼,枫糖蛋黄酱
炸既鱼做得好出色,口感亦都好酥脆
虽然系揸咗啰但系鱼肉仍然保持好湿润

最后系介绍佢哋嘅甜甜圈
因为唔系个个都钟意食甜,我都系食咗一啖因为最近戒紧糖🤣我隔篱𠮶个话有机会佢可以食晒整个!咁我都觉得好好食嘅😂

都系果句舖头座位非常之少,大家都系提前预约啦