2022-07-29
铜锣湾隐蔽小巷拉面店 继续四围揾良心店 见到wolipay 出现左 而我又未试过 钟意食拉面既我 呢次就试呢间 点知望住地图 转左几圈都未揾到 因为佢个位真系几隐蔽 店前比小贩牌档挡住.店内空间唔大 餐枱大小只系仅仅够食拉面夏天入到去 店员即刻提供冰水 (wow感动)而且店员主动 同你介绍店内唔同食物见你著白色衫 再主动提供埋围裙俾你填纸落单 可以自己选择 咸度 汤浓度 面硬度等等方便满足 唔同人个人口味 加分除此之外 仲有大厨推介选择 (厨师帮你拣)最后叫左 ⭐️黑骨$96 同 ⭐️赤骨$96😋黑骨汤底系猪骨汤 加上炸蒜 黑蒜油 特制香料😋表面有由 墨鱼汁黑蒜油特制黑酱 猪肉碎 制成一球‼️注意叉烧虽然好食 🥲但偏薄 同埋冇包糖心蛋‼️除此之外 佢哋有个秘制辣酱 落少少提鲜😋落多多都只系小辣 一啖汤 再加肉碎 一啖面😋汤底浓郁有层次 好惹味 谂番起会想再食系近年 我最钟意 而且觉得特别嘅拉面世一个人表示已经食厌左普通猪骨汤.赤骨同样惹味 偏甜 味道近似 但加左地狱辣汤搞到我好想试埋佢哋个绿汤.题外话有个小插曲 唔知系我哋填错 定店员出错嚟咗两碗黑骨 但店员超级乐意帮我转番赤骨店员服务超级
店内空间唔大 餐枱大小只系仅仅够食拉面
夏天入到去 店员即刻提供冰水 (wow感动)
而且店员主动 同你介绍店内唔同食物
见你著白色衫 再主动提供埋围裙俾你
填纸落单 可以自己选择 咸度 汤浓度 面硬度等等
方便满足 唔同人个人口味 加分
除此之外 仲有大厨推介选择 (厨师帮你拣)
最后叫左 ⭐️黑骨$96 同 ⭐️赤骨$96
店员服务超级有heart 全日体验服务满分
#hkfunfoodrecord穷游香港
#hkfunfoodrecord_铜锣湾
#hkfunfoodrecord黄店
#拉面凪 (铜锣湾)
地址:铜锣湾渣甸坊48号采怡阁地下5号舖
⭐️评分:
味道:4.5/5
环境:3/5
服务:5/5
抵食:3.5/5 96一碗算贵 但拉面黎讲又唔算贵
#饮食 #美食 #优惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃货 #食评 #增肥 #揾食 #食好西 #相机食先 #香港美食 #铜锣湾美食 #一日一黄店 #猪骨汤 #拉面