2024-10-11 148 浏览
无惊无险又到月尾出粮啦~呢个时候当然系同另一半去食餐劲嘅啦🥰🥰呢间位于尖沙咀嘅里木,~系我哋每两个月~偶尔会系连续每个月都嚟朝圣嘅Omakase日式餐厅~主打海胆料理🤤虽然系有啲贵~但肯定物有所值😆食完必定中毒入坑再回头~所以朋友们如果想实现海胆自由~必定要嚟呢度⭐.最近见到佢哋推出嘅夏の海胆奢华体验🤩正符合时下热情嘅夏天同我哋嘅胃~呢个体验入面有几道菜系我哋一致点赞嘅😋😋开场嘅日本三倍体牡蛎加贝加尔湖鲟鱼子酱一瓶~味道虽然浓郁但唔会太过抢味~每颗鱼子鲜中带咸恰到好处🐂和牛海胆热狗最为惊喜~满满一层海胆喺上面~下面系微烤过嘅A4和牛薄片包住寿司饭~一口咬落去真系太鲜甜好食啦😁微烤后嘅和牛汁令整体寿司味道更上一层!!壳付原只海胆食一次就爱上呢个最原始嘅鲜甜海嘅味道~喺呢个夏季点可以错过呢?!😚😚边个谂过海胆配煮鲍鱼寿司可以系新一番体验~鲍鱼好弹牙爽口~主要秘诀系传统炮制方法🫶🏻岩手县市石垣贝寿司肉质甘甜亦系当季必食~北海道牡丹虾配海胆唔止系入口鲜甜~𠮶种天然甜度真系只能讲系令人开心嘅多巴胺❤️‍🔥