2022-01-31 1503 浏览
你钟唔钟意打边炉?如果你钟意,一定试吓呢间火锅店!! 真系好正!手切本地肥牛腋拼牛颈脊 (大) $307 两个部位各有特色。左边深色啲嘅系肥牛腋,肉味重啲,亦都好咬口啲,渌7秒钟就食得。右边系牛颈脊,好淋,好重牛油味,虽然未去到入口即溶咁夸,但真系𡁻两下就无左,剩番阵牛肉味喺个口度!以前净系识嗌牛颈脊,但其实食多几旧都好漏,所以老板就介绍我哋双拼,一双肥啲,一只好牛味重啲!你对牛肉有咩要求,都可以同老板讲,佢会介绍正野俾你!!鲜炸响铃卷 $55市面上好多新鲜炸响铃,但真系无佢咁出色!个响铃上枱嘅时候,入面系热到出烟,可以点个甜酸汁食左先。记住!小心热!响铃成旧野都系酥架,连入面个心都系同一口感!你大力啲夹佢都会断。完全无油溢味,只系得豆香同油酥香!先食一旧点甜酸酱,之后攞黎点汤底。我会建议第一旧点1,2 秒就拎番上黎,你可以食到响铃嘅香酥。第二旧就4,5 秒到,等个响铃可以索多啲汤,又系另一种软淰嘅嘅感觉!平时响铃系打边炉最易放弃食物,但呢碟你绝对唔会舍得😂😂😂😂 打边炉最怕见到咩?咪就系丸同饺啰。但好好嘅丸同饺都好出色,记得揾有自家制就唔会中伏!自家制鲜牛筋丸 $78弹牙到可以打乒乓
手切本地肥牛腋拼牛颈脊 (大)

手切本地肥牛腋拼牛颈脊 (大) $307
鲜炸响铃卷

鲜炸响铃卷 $55

自家制鲜牛筋丸

自家制鲜虾云吞拼韭菜饺

自家制鲜牛筋丸 $78
弹牙到可以打乒乓波😂 丸入面系有肉汁架!又有牛筋粒,好好𡁻!
自家制鲜虾云吞拼韭菜饺 $75
新鲜包嘅!鲜虾云吞好鲜,食到啲海味味同大大粒虾肉,好足料!韭菜饺好多菜,而且系好新鲜嘅韭菜,咬落去有sok sok 声!又香又甜!

美国桶蚝 $188
好大只!!非常鲜甜又唔腥!而且完全冇沙!好多人都话桶蚝系冇沙嘅,但我真系经常食到有沙嘅桶蚝😢
鹅肠

桂花蚌 $138
鲜,甜,爽,份量多😂
脆骨腩

脆骨腩 $128
你见唔见到啲鱼肉系几新鲜,系粉红色架!你见唔见到边边啲位置系充满肥膏,好似透明啫喱咁!呢碟野真系好正!又甜又爽又多油,比自己去街市买嘅仲靓!如果想食,建议book枱嘅时候留定,因为八点未到已经卖晒!

鹅肠 $98
唔驶我讲你都知佢新鲜啦!啲脂肪系痴住条肠架!渌熟左,鹅肠劲爽,又𡁻到少少脂肪嘅油香味,每次必点!

我嘅最爱之一:鸡子! $72
好多人都唔食鸡子,但我就好钟意佢果种爆汁嘅感觉!呢度嘅鸡子,睇色就知新鲜,而且每一粒都好大粒!完全唔腥嘅!又唔会烂pet pet,每粒都爆汁!鸡子友嘅天堂😂😂
杏汁白肺菜胆窝

打边炉,除咗料靓,其实个汤底都好紧要嘅!!你可以同老板倾吓计,讲俾佢听你嘅口味,佢会帮你拣!今次我叫左杏汁白肺菜胆窝 $178。入面有杏仁碎、白肺、排骨、鸡脚、白菜仔。开始之前饮左一小碗,虽然佢唔系全白色嘅汤底,但系佢都好劲杏仁味,好甜!老板话完全无落味精架!用佢黎打边炉,又食到出边炉料嘅原味,又食到杏汁汤嘅甜味!食到要加汤之前,老板又要我地饮汤,佢话而家先系个汤嘅精彩时刻😂😂 系嘅!个汤比原先更甜,更香,啲鸡脚猪骨出哂味!饮左2碗先俾老板加汤😂😂

豆沙锅饼

免费豆沙锅饼 ❤️

唔算平,但物超所值!
题外话/补充资料: 好好呢间野… 可以话系港式边炉嘅天花板!汤底靓!牛靓!边炉料都好靓!我去过好多次,但每次都系劲满足同劲满意!虽然佢唔算平,我每次都系2,3 个人去,每人600蚊左右,但佢嘅质素绝对系物超所值!如果你有多啲人去仲好,可以试多啲野!佢仲有好多海鲜刺身食,有机会你可以代我试下!我见好多人都食龙虾同象拔蚌刺身!重点!同老细倾计!虽然冇折,但每次佢嘅介绍真系真心正!最后,有免费豆沙锅饼同桂花糕,留少少肚啊!
手切本地肥牛腋拼牛颈脊 (大)
鲜炸响铃卷
自家制鲜牛筋丸