2013-08-18
试过好多唔同舖头的乳酪雪糕,咁一般黎讲有唔少都系睇gram计钱,可能因为咁所以好多个乳酪雪糕都系比较水一d,冇咁实而yo mama就唔同,佢呢就计size ge,regular($29)同large($36),如果冇记错分别系150g同200g咁其实计返,large size都唔系平好多,所以唔洗惊住唔抵而逼住自己买large ge何况身为学生可以买regular免费upgrade去large点都好,最抵都系团购半价 ;D $15当$30用计返$21就有一个large ge(唔知可唔可以同时用学生价再用团购呢,咁$15就有large)好,讲返正题yo mama d乳酪雪糕除左个texture系实d之外,味道仲非常好,虽然选择唔多我试过原味,绿茶味,同hazelnut+chocolate味我最喜欢ge系绿茶味,乳酪味同绿茶味都balance到,唔会话边只味特别浓d,绿茶味一d都唔苦,甜甜地,正!原味都系唔会太甜ge,几好的~hazelnut+chocolate味就比较上甜d,但当然啦都唔会好似普通雪糕咁creamy咁rich,虽然食落感觉冇咁"济",都ok,但个人黎讲如果要食呢个味道,我
点都好,最抵都系团购半价 ;D $15当$30用
好,讲返正题
hazelnut+chocolate味就比较上甜d,但当然啦都唔会好似普通雪糕咁creamy咁rich,虽然食落感觉冇咁"济",都ok,但个人黎讲如果要食呢个味道,我都系倾向食普通雪糕,肥死佢,哈哈!!试左一次之后都系食返原味/绿茶味
topping我咁多次都只系要蓝梅,d蓝梅脆卜卜,酸酸地同个乳酪雪糕好鬼match
分店唔算多,难得我喺呢度附近返学可以成日食,yo mama系绝对值得去完又去!!