2017-12-23 78 浏览
我好钟意食大头虾既虾膏,简单简灼都够我食好多只,但香港好多地方都系烧,我唔太喜欢~睇食评有间「虾栈」有大头虾食,第一时间约我honey去食虾~今次叫左4样野:1)奶油虾 2)盐煮北寄贝 3)黑白墨鱼卷 4)灼花螺第一味上台系北寄贝,我比100分,新鲜既食材、简单既煮法、熟度刚刚好,无得顶。汤有浓浓既胡椒味~I like it!我饮晒d汤~~不过honey唔喜欢胡椒~第二味系黑白墨鱼卷,70分,炸到脆卜卜,honey好喜欢,但我就觉得普通无惊喜(可能我对食物太高要求)第三味奶油虾,85分,虾好新鲜,膏又好正,肉唔会过熟,唯一扣左少少分系汁太咸啦。其实d汁充满牛油味,再加上洋葱本来无得顶,败在太咸。(为左下次再黎食有惊喜,我同老板反映左)第四味系花螺,无特别,唔多讲结构:等我honey病完我会再去食麻油鸡呢~~~~~^_^

第四味系花螺,无特别,唔多讲

结构:等我honey病完我会再去食麻油鸡呢~~~~~^_^