餐厅: 美心皇宮 (德福廣場1期)
资讯:

餐厅: 美心皇宮 (德福廣場1期)
资讯:

2012-04-18 351 浏览
开左个ACCOUNT咁耐,都系第一次写食评..星期一去左同屋企人吃饭,见美心中菜做五邑菜promotion , 阿麻系新会人,所以就简左系到食...其实美心D野不嬲都几好食.... 我自己未食过五邑菜,估唔到有惊喜前菜有萝卜果d, 38 碟,不过都好贵下之后 点左鼔油鹅,鼓油味好浓,略带甜,鹅半肥瘦,脂肪吸了甜鼓油味,正!不过吃两件就收手,惊胆固醇超标。蒸(lim) 鱼,唔太识读个名,几块鱼已经168!鱼肉用左新会火蒜加陈皮,再加蒸鱼鼓油,比起一般海斑鲜味。豆腐蒸带子,十个好食,山水豆腐滑入口,带子切薄片豆鼓一齐蒸,全家人都啱食,真系老少咸宜。甜品就叫左陈皮红豆糕, 即叫即做,仲暖立立虽然埋单都唔小$$, 但值我一试~~~~
开左个ACCOUNT咁耐,都系第一次写食评..

前菜有萝卜果d, 38 碟,不过都好贵下
蒸(lim) 鱼,唔太识读个名,几块鱼已经168
!鱼肉用左新会火蒜加陈皮,再加蒸鱼鼓油,比起一般海斑鲜味

豆腐蒸带子,十个好食
甜品就叫左陈皮红豆糕, 即叫即做,仲暖立立

虽然埋单都唔小$$, 但值我一试~~~~
2012-04-16