2023-11-18
嚟过呢间烧肉餐厅好几次 最钟意佢烧肉高质得嚟又有清酒任饮放题 今次被店员安排坐喺吧台位 可以睇住店员烧肉嘅过程烧日式鱼干 外面甜甜地 咬落后又咸咸地 外脆内软 当前菜一流牛肉盛盒 总共有七种唔同牛嘅部位 三角胸小排 背峰 牛后腰盖柳 牛小排 三国肥牛 封门柳 牛板腱 有油脂重入口顺滑嘅 亦有牛肉味重有咬口嘅可以试到唔同口感嘅牛肉 好满足加拿大龙虾 身为龙虾控嘅我食过好多唔同餐厅嘅烧龙虾 而呢度嘅烧龙虾都算几高质 面头加上蒜蓉烧香 龙虾肉爽弹鲜甜啖啖肉 店员仲畀埋刀叉我哋食 非常有仪式感另外呢度有清酒放题 只系$148/位 出面闲闲地开支sake都几百蚊 呢度百几蚊一位仲可以饮饮真系冇得弹 我见出面有廿几款清酒可以选择 好适合同朋友嚟把酒长谈食烧肉不过今次我地就无叫 试左其他野饮富士山柚子梳打 用咗樽装嘅柚子梳打 所以就唔会因为加冰儿而将味道沟淡咸柠檬割威士忌 Highball就饮得多 但系加埋咸柠檬嘅就第一次饮
可以试到唔同口感嘅牛肉 好满足
不过今次我地就无叫 试左其他野饮