2022-11-08
🥟🍜手作饺子专门店🥢🍲呢间真系我食咁多饺子店,最好味嘅一间😋因为我好钟意佢个汤底,老火汤猪骨淮山萝卜,次次都好足料,饺子馅味道平均,唔会太咸!🔸鲜肉日式紫菜饺 - 10只 - 汤饺,紫菜味好香浓,又唔会死咸味,肉同紫菜既味道刚刚好,唔会互相抢左。🔸鲜肉粟米香菇饺- 10只- 汤饺,香菇同粟米质地唔会腍晒,粟米仲有咬口,香菇味好香,粟米香菇饺比较甜,加埋汤同肉汁,好满足。🔸凉拌薯丝 - 开头见到有芫荽,叫姐姐帮我哋走芫茜,佢都好好话尽走,最后其实都唔系好多👍🤗味道唔错,两碗汤饺系要配啲小食,不过呢碟都有啲味精。整体黎讲,我觉得太子区呢间饺子店好食过所有其他唔同嘅舖头,但系呢度饺子要预返饺皮有一定嘅厚度,我个人就觉得厚皮冇乜所谓,最紧要馅好食,汤好饮,所以我推荐大家去试吓!