2024-06-27 140 浏览
打电话落去叫外卖,落去比钱拎张外卖单,楼面侍应同我确认单号后,即刻睇外卖枱,话好记得已经出左个外卖,侍应发现我个外卖比其他人令走左,就话帮我跟,佢同个厨房讲要整过,但厨房佬语气劲差系咁讲话等佢出嚟睇吓先,搞左好耐厨房都唔肯整过,又唔交代点处理,系到呆等,等到拎错外卖既客人令返来话拎错左,个侍应就咁将佢拎错我既外卖就咁比我,当无事发生过,交换返就算。问题系佢拎左我个外卖十几二十分钟,期间发生过咩事都唔知,我点知道之前个人有无搞过d食物?同个侍应反映,就听到个厨房佬系咁同个侍应讲话对返啲𩠌岩就比我就算,仲要语气劲差,好似我做错咁,餐厅明明有责任确保外卖跟单号拎,唔好比人拎错,最后唯有硬食,废事坚持要求厨房再做,怕佢加料,但咁样做生意都得,有事就顾客自理,非常失望,之后都唔会再帮衬。
2024-06-27
等候时间
30 分钟 (外卖自取)