2024-07-28 47 浏览
外賣五寶河,俾錯餸,打去問佢,一開頭話退錢,轉頭話無得退,仲叫我拎番碗粉落去先有得換…態度又串串貢,一啲歉意都無Btw, 啲粉勁咸,勁多味精如果大家想受氣或食味精粉可以一試

態度又串串貢,一啲歉意都無

Btw, 啲粉勁咸,勁多味精

如果大家想受氣或食味精粉可以一試
外卖送餐
2024-06-27 140 浏览
打電話落去叫外賣,落去比錢拎張外賣單,樓面侍應同我確認單號後,即刻睇外賣枱,話好記得已經出左個外賣,侍應發現我個外賣比其他人令走左,就話幫我跟,佢同個廚房講要整過,但廚房佬語氣勁差係咁講話等佢出嚟睇吓先,搞左好耐廚房都唔肯整過,又唔交代點處理,係到呆等,等到拎錯外賣既客人令返來話拎錯左,個侍應就咁將佢拎錯我既外賣就咁比我,當無事發生過,交換返就算。問題係佢拎左我個外賣十幾二十分鐘,期間發生過咩事都唔知,我點知道之前個人有無搞過d食物?同個侍應反映,就聽到個廚房佬係咁同個侍應講話對返啲餸岩就比我就算,仲要語氣勁差,好似我做錯咁,餐廳明明有責任確保外賣跟單號拎,唔好比人拎錯,最後唯有硬食,廢事堅持要求廚房再做,怕佢加料,但咁樣做生意都得,有事就顧客自理,非常失望,之後都唔會再幫襯。
2024-06-27
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
2024-03-30 209 浏览
晏晝簡單食碗粉麵 🍜,其實喺將軍澳區冇乜選擇。蓉記開咗之後,想食粉麵 🍜 都係我首選之地。當日點了 牛雜河($40)及牛三寶河($50)。粉麵份量適中,味道可以。 牛三寶有牛腩、牛筋及牛肚。幫襯咁多次,侍應服務態度正常,收銀阿姐都係咁,好彩從未有不愉快經歷。😅 至少從來冇黑我面,冇俾說話我聽。今時今日咁嘅價錢,真係唔好太高要求。
2024-03-22
用餐时段
2023-07-30 478 浏览
行過見開左無幾耐, 就試下啦,買外賣,行去收銀處落單, 叫左個牛腩撈麵,一行埋去個收銀員揼低頭, 要叫先抬頭,落完單比張飛我,我就企埋一邊等,收銀員之後又即刻耷低頭, 好忙咁, 企咗10分鐘左右,發覺有啲唔對路,點解牛腩撈麵應該好快就整好,點解好似冇乜聲氣咁?咁就行埋去問個耷低頭嘅收銀員,佢先話俾我聽,原來喺另外嗰邊攞,咁點解唔一早落完單話俾我聽要過另一邊攞 , 使唔使一落完單就即刻耷低返個頭,收銀位其實唔應該成日耷低頭,疑似玩電話,關於錢銀嘅嘢應該要打醒十二分精神,同埋落完單叫個客過隔離攞有幾因難,一間食肆做得好唔好,除咗出品好之外,服務亦都好緊要, 你睇對面荳子就知,飲食業咁大競爭,做得唔好,轉眼就俾人淘汰!
牛腩撈
2023-05-19 320 浏览
今日5月19號,夜晚本來想食豆子冰室,但因為太多人排隊 。又突然間想食下麵 ,見將軍澳廣場有間小店食麵 ,好似開咗唔係好耐 。其實呢一間一直都想試吓 。咁就試吓買外賣返屋企食。最後買咗一個雲吞麵外賣試 一下 。買嗰時嗰個收銀阿姐掛住喺度玩電話 。同佢講要乜完全冇表情 。跟住佢打完飛 仲大力攞張飛 拍喺張枱上 等我攞。真係感覺好似乞兒咁款。講返碗雲吞麵就普通啦。不過㘴一就係價錢唔貴啦。但係一定冇下次 ,因為嗰個收銀阿姐咁嘅態度。

2023-05-19
等候时间
8 分钟 (外卖自取)
2023-05-17 268 浏览
第一次幫襯,小店運作,人流還可以,我叫咗個崩沙腩河粉及油菜。實物同普通牛腩無分別。老闆仲話係崩沙腩。真係當人第一次食崩沙腩🥲,我估我唔會再幫襯囉。做生意最緊要價真貨實。
崩沙腩河粉
2023-05-17
2023-05-12 234 浏览
新開 又唔想等位 求奇食下 又試下新嘢店面超細 7-8張2人抬地方有限 超細張抬 湯麵 直接外賣碗上抬(有d驚奇)2名男職員 其中一名呀叔員工落單時 d語氣態度認真麻麻 講少句麵/米線/河粉 都已經話你要乜嘢先得咖??之後講xx麵 + xx麵各一轉頭確認order 變xx xx麵一個?真係呢,唔知邊個問題喇仲EE吟,好似係我問題咁😅豬手麵$382舊硬到像根既豬手 又唔淋唔入味真係可以話唔會再食個水餃麵 遲遲都未來 問另一名男職員 話淥緊未淥熟😅可能係即淥既關係 需時水餃麵 水餃都ok正常湯底麻麻地唔啱口味
新開 又唔想等位
求奇食下 又試下新嘢

店面超細 7-8張2人抬
地方有限 超細張抬
湯麵 直接外賣碗上抬(有d驚奇)
2名男職員 其中一名呀叔員工
落單時 d語氣態度認真麻麻
講少句麵/米線/河粉 都已經話你要乜嘢先得咖??

之後講xx麵 + xx麵各一
轉頭確認order 變xx xx麵一個?

真係呢,唔知邊個問題喇
仲EE吟,好似係我問題咁😅

豬手麵$38

可能係即淥既關係 需時
水餃麵 水餃都ok正常
湯底麻麻地
唔啱口味

啲份量都幾多,牛腩麵$38個味道又唔錯,牛筋個量我覺得好多,雙拼+$8,我個人覺得係有單拼1.5倍量,有次叫左個菜芯,有成8條一個人食唔哂...不過佢偏硬,可以叫佢煮淋啲,係將軍澳呢個價位呢個味道,真係ok,同一個商場,我諗得M字頭快餐店有得比,希望佢keep住個質素同埋做得長因為佢人流真係少外賣、堂食都食過幾次,第1次係佢啱啱開,果時只收現金,我無帶錢出街,要去拎,收銀果位店員都無問題,之後有八達通就方便啲
因為佢人流真係少

外卖自取
2023-01-27 228 浏览
39$叫左幾次牛腩河 份量都唔算少 39$晚餐黎講真係好平 牛腩都幾好食 湯中規中矩 性價比幾高 唔明白點解無人食 至少好過新樂園先 希望唔好執粒 可以俾將軍澳人多個選擇👍👍👍
外卖自取