2023-02-08
我同朋友有时星期六夜晚做gym,想食宵夜都会嚟到Green Waffle Diner,餐厅会开到凌晨三点🤩,每次都系食薯粒镬仔系列,今次都唔例外。餐厅最近系晚餐时段推出5-course dinner set,我既gym buddy就试试呢个dinner set。餐厅色调以啡色、橙色同白色为主,环境几宽阔。Dinner Set有沙律、小食、主菜、甜品同饮品,非常抵食。- 原只烧春鸡配薯蓉及烧汁烧春鸡一份为二,肉质嫩滑,唔算太juicy但已经唔错。薯蓉有惊喜,质感幼滑,入面混入一粒粒薯仔,口感更丰富。伴碟拣左有皮薯条,外型粗身,调味适中唔会过咸🥰套餐仲有甜品,就系士多啤梨大黄酱窝夫配朱古力雪糕,窝夫真系外脆内软,朱古力雪糕好香滑。- 牛油果杂菜薯粒镬仔薯仔粒好脆口,每一粒都被芝士包住,加上水波蛋令味道更浓郁。入面仲有好多款蔬菜包括西芹、牛油果同洋葱,整体营养指数非常高,而且好好味😋客人消费满$680 就可以申请VIP,每次都有9折优惠同储分换礼物,今日换左小礼物盒,入面系茶包同茶隔😍
餐厅色调以啡色、橙色同白色为主,环境几宽阔。
- 原只烧春鸡配薯蓉及烧汁
伴碟拣左有皮薯条,外型粗身,调味适中唔会过咸🥰
- 牛油果杂菜薯粒镬仔