2020-12-15 1546 浏览
女生们睇韩剧都爱呼唤「Oppa! Oppa!」其实我就偏爱成熟的아저씨 (大叔/Ahjussi)😜~ 不过更爱既当然系韩国🇰🇷既美食啦~ 一年多无去韩国了,炸鸡!烧肉!牛肉饭!豆腐锅!甜品! 呀~~~~ 🥺我真系通通都好挂住呀⋯⋯!好在~ 我最近发现大角咀有个大叔可以帮我解下相思之苦~😆 佢真系叫✨My Ahjussi 내 아저씨💖, 系一间韩式又带点西式的cafe~ 店内装修以花海🌸及粉红色为主,充满浪漫气息💕,真的令人感觉身处韩国的cafe,亦系打卡一流的好地方~ Menu系简洁的纯文字~ 英文韩文兼备~👍🏻而且仲有个素食menu, 好细心~其实呢度食品种类都几多,有炸鸡、pizza、饭同意粉等等.... 系我地拣紧野食既时候,店员已送上三式前菜~😆经过一番挣扎~ 好! 🙋🏻‍♀️可以order la~🔸牛油果🥑炸豆腐沙律份量足、大大碟~ 沙律菜新鲜,以日式芝麻酱做dressing~ 😍最惊喜系d炸豆腐,外层超薄粉浆、内层豆腐嫩滑富浓豆味~ 😂我真系忍唔住丧食d豆腐之后先食菜!🔸黄金咸蛋炸鸡🍗(半份)喂呀!极度邪恶呀!即叫即炸热辣辣!呢度既大厨处理炸物技巧的确很不错!
女生们睇韩剧都爱呼唤「Oppa! Oppa!」

店内装修以花海🌸及粉红色为主,

前菜

😆经过一番挣扎~ 好! 🙋🏻‍♀️可以order la~

🔸牛油果🥑炸豆腐沙律
牛油果炸豆腐沙律

🔸黄金咸蛋炸鸡🍗(半份)
喂呀!极度邪恶呀!
即叫即炸热辣辣!呢度既大厨处理炸物技巧的确很不错!👍🏻炸鸡的外层炸浆亦系薄而酥脆,内里鸡肉juicy嫩滑,件件浓厚的咸蛋黄味🤤🤤 呢度鸡件仲包咗鸡全翼呢!
店员更会细心地送上手套🧤等你食得更滋味!
黄金咸蛋炸鸡

🔸卡邦尼烟肉泡菜意粉🍝
本身好钟意食卡邦尼意粉,又好钟意食泡菜,😋估唔到呢2样食材加埋又出奇地夹,食落好微微辣又够creamy,
怕辣既朋友仔都食得到~ 意粉软硬度煮得啱啱好~

🔸伯爵茶戚风蛋糕🍰
系小店的新出品~ 虽然已经好饱饱,😆但女仔对于甜品绝对系抗拒唔到既,
而且只系✨加$20就食到啦!蛋糕口感松软又唔太甜,配上合桃及杏仁,我同朋友都好钟意呀!
伯爵茶戚风蛋糕

🔸士多啤梨乳酪🍓
一饮爱上😍鲜打的乳酪、
士多啤梨味同乳酪比例啱啱好~ 士多啤梨控表示大爱💖
士多啤梨乳酪

呢度部分员工系残疾人士,其实佢地同普通人一样有工作能力,💖老板好好人,知道出面好多企业未必会聘请佢地,就算请咗都可能会压低佢地既人工,🥺🙏🏻所以特意聘用并给予公平待遇。

呢排疫情又严峻咗,政府禁晚市堂食但又无补贴,对于好多食肆嚟讲真系好难挨,尤其是大角咀唔算系旺区.... 💪🏻希望大家都多多支持My Ahjussi 呢间高质💛良心小店la~
2020-12-04
前菜