2018-11-30
想系屯门揾野食,个几个大商场大部份都系大型连锁店,想食得好少少都唔平所以每次入屯门我都会去D细商场或者地舖揾野食,而依间US813系为于华都商场既小店,几年前一试变左铁粉,次次入黎唔想谂食咩就一定系佢烟三文鱼牛油果沙律$72依个系佢地最贵既沙律,但都好抵食,因为真系好足料好多牛油果,感觉应该用左成个不过我会推介意大利黑醋海鲜沙律$52,都食左好多次,入面有虾有青口有鱿鱼,又系俾得一D都唔孤寒当然依个价钱唔可以prefer食到新鲜海鲜啦,但至少无雪味无腥味,配黑醋汁酸酸甜甜咁都几开胃我既至爱拿破仑式鸡扒伴通心粉$83,系我每次黎都必点既野,千祈唔好打算一个人食哂!因为真系好大份!鸡扒份量超多(次次食完D通心粉都仲有剩),面头好似沾上左少量炸粉,外皮香脆,轻轻炸过咁,但鸡扒肉质仲保持到嫩滑。食到好香的香草腌料,真心好正,去到一家必试!个通心粉都唔系流既,拿破仑式其实即系用蕃茄做调味~佢个茄酱汁其实偏水状,感觉似蕃茄汤,但依然好浓味,加埋椰菜系入面煮,有唔同既食物质感去增加层次唯一想反映既系,以前依度会有水供应,但依家要俾钱买Sparkling Water或其他野饮,依点唔太讨好。不过见在佢
几年前一试变左铁粉,次次入黎唔想谂食咩就一定系佢
烟三文鱼牛油果沙律$72
唯一想反映既系,以前依度会有水供应,但依家要俾钱买Sparkling Water或其他野饮,依点唔太讨好。不过见在佢食物真心高质,都会继续帮衬