2022-08-24
今次撇低屋企人同男朋友,自己出动去揾好嘢食。所以拣咗喺美孚饶宗颐文化馆有间叫悦满轩嘅餐厅,一开始以为系食中菜,睇清楚啲发现原来系食法国菜。😆😆心谂咁都比我揾到,我就决定去试吓🤣🤣餐厅周围嘅环境宁静舒适,真系啱一个人自己享受舒服中午☺️☺️。装修都系以法国风情嘅风格为主👍🏻。自私食嘅我一共叫咗三样嘢🤣,先试前菜。法国冰烟三文鱼配法国鱼子酱 里考塔芝士($158),卖相好靓,好赏心悦目😍 烟三文鱼同鱼子酱本身就系浓味,配埋口塔芝士,味道即刻中和返。🤤之后就试西班牙薄切红虾配柚子茴香沙律 热情果汁$198。呢个卖相又系超靓。佢个红虾切得好薄,再配埋柚子茴香沙律同热情果汁一齐食,柚子好清新,茴香完美咁突出左红虾嘅鲜味。食完之后令人有一种好清爽嘅感觉👍🏻主菜我食咗烤小龙虾意大利粉配西班牙红虾汁$298,我觉得佢个份量适中。有好浓郁嘅龙虾味,每一条意粉都比红虾酱汁包裹住 。🦞小龙虾爽口弹牙,加埋个红虾酱一齐食。真系好食到停唔到。呢餐真系超级好食, 而且价钱真系一啲都唔贵,用呢个价钱食到呢个质素嘅嘢。 真系物超所值。今次自己独食完下次一定要叫埋男朋友一齐黎🤣🤣🤣
自私食嘅我一共叫咗三样嘢🤣,先试前菜。法国冰烟三文鱼配法国鱼子酱 里考塔芝士($158),卖相好靓,好赏心悦目😍 烟三文鱼同鱼子酱本身就系浓味,配埋口塔芝士,味道即刻中和返。🤤 之后就试西班牙薄切红虾配柚子茴香沙律 热情果汁$198。呢个卖相又系超靓。佢个红虾切得好薄,再配埋柚子茴香沙律同热情果汁一齐食,柚子好清新,茴香完美咁突出左红虾嘅鲜味。食完之后令人有一种好清爽嘅感觉👍🏻 主菜我食咗烤小龙虾意大利粉配西班牙红虾汁$298,我觉得佢个份量适中。有好浓郁嘅龙虾味,每一条意粉都比红虾酱汁包裹住 。🦞小龙虾爽口弹牙,加埋个红虾酱一齐食。真系好食到停唔到。