餐厅: 美味小廚茶餐廳
资讯:

返完大陆山区做嘢,无啖好食,一返香港,放低行李,最想去就喺茶餐厅,好怀念港式美食。都因为已经成两点几,一于又嚟个下午茶啦!美味小厨藏身晌百老汇街、吉利径里头,都几隐隐蔽蔽,相信区外人唔易揾,加上门面又唔光鲜,嚟亲都喺熟客或者街坊多。下午茶炒粉面餐,2:00-6:00pm供应,送埋啡茶,款款都喺$28,非常之平,不过份量比正常少1/4左右。由于老婆6:00pm有饭局,所以佢净要份三文治就算,而我就午餐都未食,当然又喺要份顶得吓饱肚嘅下午茶餐啦。菠萝鸡丝炒饭 $28份量望落确喺细咗啲,幸而炒得饭粒几爽,唔算好油,菠萝略少,鸡丝反而多㖞,都算过得去。之不过,个奶茶好失望啰,唔够香亦唔够滑,真喺好少晌茶记饮到咁无水准嘅奶茶架!沙嗲牛肉三文治 $15三文治本身喺散叫,不过店家亦有卖三文治或多士餐,前者$20(单料)或$23(双拼),而后者多士餐就$18,两者既为餐自然跟热饮。个沙嗲牛肉三文治做得几好,沙嗲牛肉调味恰当,沙嗲几香,牛肉食落软腍,又唔似用松肉粉劲「揦」咁,无种太散烂嘅感觉。不过间嘢真喺好无乜客,一枱喺附近做嘢嘅销售员,另一枱得个阿伯晌度打趸睇电视。成间茶餐厅好hea咁,唔似快餐店乒乒
。都因为已经成两点几,一于又嚟个下午茶啦!

环境细细,无乜客!
下午茶炒粉面餐
三文治或多士餐
菠萝鸡丝炒饭 $28
。之不过,个奶茶好失望啰,唔够香亦唔够滑
,真喺好少晌茶记饮到咁无水准嘅奶茶架!
沙嗲牛肉三文治 $15
不过间嘢真喺好无乜客,一枱喺附近做嘢嘅销售员,另一枱得个阿伯晌度打趸睇电视。成间茶餐厅好hea咁,唔似快餐店乒乒澎澎。