2019-05-20 466 浏览
唐宫小聚最近成为咗我嘅饭堂,价钱又唔太贵,野又算好食,又可以遥距㩒定飞,岩晒心水嘅安排。乳鸽系必嗌架,一只$33,佢唔系大大只,厚肉𠮶啲,但胜在皮脆肉嫩,好香口。唔洗再沾淮盐都好好食。咬落去仲有少少肉汁流出黎。呢度仲细心到有手套同湿纸巾比你用,仲有个铁兜比你装骨头架。喺Openrice 见到中环分店嘅流沙包系有支金色毛笔比客人画下个包,然后再拎去蒸。不过尖沙咀就无嘅,直接上嘅黑金流沙。佢嘅流沙真系流出黎嘅,好滑?然后个包系竹炭的,平衡番入面嘅奶黄甜味!我推介呢个非常山竹呀!山竹嘅外形,外面系甜甜地,里面系蟹肉同龙虾汁。就咁睇佢外表,真系估唔到佢味道同口感系咁!热辣辣嘅内涵,啲龙虾汁同蟹肉丝系流心咁流出黎!超好味,呢啲就叫味蕾惊喜。担担拉面系老公叫嘅,因为我怕辣。佢话辣得好香,唔系斋花生味。一碗份量够一个人架咋,所以对佢来说就刚刚好。最后冰镇咕噜,以两个人黎讲,份量真系好多呀,好似食极都食唔哂。咕噜肉个皮好脆,甜酸味刚刚好。冰镇令佢外皮又冻更脆,我就嫌佢冻唔晒。不过整体黎讲系好食。呢度有样唔好就系,如果晏到就可能好多野都会卖晒,乳鸽同虾多士都会易卖晒嘅野。我有时会一坐低就嗌定架喇,亦试过

呢度有样唔好就系,如果晏到就可能好多野都会卖晒,乳鸽同虾多士都会易卖晒嘅野。我有时会一坐低就嗌定架喇,亦试过坐低发现卖晒而伤心败走。
除此之外都无乜野要弹,呢度食物又好食,坐得都舒服,仲有食物好精致,呃like 影相都得。
2019-05-10
  • 乳鸽