上到去餐厅坐满一围又一围枱的食客,我哋坐的位置可以望到大厨系开放式厨房度抛镬 — 超级大只镬呀😮*:.。..。.:*・蛇宴・*:.。. .。.:*🐑 双冬生碧羊腩煲.大大煲,好足料,羊腩够腍,枝竹入味.仲有新鲜生菜可以加入去渌熟𠻹🥦 瑶柱扒西兰花.每人得几棵仔,感觉份量少一啲🐍🍲 菊花五蛇羹 (共两窝半!).多鸡丝、多粉丝、连蛇肉也切得很丝,唔系好食得出来,不过几好味,本人食咗2碗😋🐍🍢 石榴炸蛇丸.炸得像石榴,干身不油腻,口感爽弹,我觉得味道有啲似虾丸😂🐓 原只密实贵妃鸡.卤得入味,鸡肉嫩滑多汁,没太多皮下肥🐓🐍🍲 响螺、淮山、杞子、乌鸡炖三蛇.清晰嘅炖汤,味道非常之浓厚,很好饮,一碗唔够,要饮2碗起😋🥬 蛇汤浸娃娃菜.娃娃菜入味又甜美,我食咗很多条菜呀!🐟 原条陈皮蒸蟠龙鳝.蟠龙鳝因为太肥厚肉,初时上枱嘅肉似乎未熟,有啲咬唔到,店员再送回去蒸多一阵就ok啦,入味嘅,很多豆豉和葱👍🏼🍖🍚 腊味糯米饭.粒粒饭都软糯口感,入味,又多腊肉腊肠粒,炒得几好味🍯 香芋西米露.西米不太多,但暖暖的,满椰香,香芋粒粉口,味道不太甜,就吸引到我食咗2碗😋埋单都系 HK$3,280 (10位用),另收

*:.。..。.:*・蛇宴・*:.。. .。.:*

🐑 双冬生碧羊腩煲
.大大煲,好足料,羊腩够腍,枝竹入味
.仲有新鲜生菜可以加入去渌熟𠻹

双冬生碧羊腩煲

🥦 瑶柱扒西兰花
.每人得几棵仔,感觉份量少一啲

瑶柱扒西兰花

🐍🍲 菊花五蛇羹 (共两窝半!)

菊花五蛇羹

🐍🍢 石榴炸蛇丸
.炸得像石榴,干身不油腻,口感爽弹,我觉得味道有啲似虾丸😂

石榴炸蛇丸

🐓 原只密实贵妃鸡
.卤得入味,鸡肉嫩滑多汁,没太多皮下肥

原只密实贵妃鸡

🐓🐍🍲 响螺、淮山、杞子、乌鸡炖三蛇

响螺、淮山、杞子、乌鸡炖三蛇

🥬 蛇汤浸娃娃菜
.娃娃菜入味又甜美,我食咗很多条菜呀!

蛇汤浸娃娃菜

🐟 原条陈皮蒸蟠龙鳝

原条陈皮蒸蟠龙鳝

🍖🍚 腊味糯米饭
.粒粒饭都软糯口感,入味,又多腊肉腊肠粒,炒得几好味

腊味糯米饭

🍯 香芋西米露

香芋西米露

埋单都系 HK$3,280 (10位用),另收加一服务费,都几抵食㖞。
2024-01-27
双冬生碧羊腩煲