2021-08-08
新界人去港岛区,要睇定地图揾食。由于去西营盘睇花展,于是揾下附近有咩咖啡小店。小店在港铁站C1出口,熟路两三分钟就到,但吾熟既要开google Map都算易揾到。小店老板娘好友善,好多推介。先问我食吾食三文治,比左个餐牌我,睇到个三文治个名,超幸福三文治,幸福三文治,真幸福三文治,个名未食都幸福落单既时候只要讲我地幸福几治疗。点左幸福三文治($40)同云南咖啡($35),三文治超大份量,用上厚身面包🥯,烘左底,超香脆又有咬口,幸福馅料系炒蛋,午餐肉及芝士,材料看似普通,但绝不绝不马虎,首先炒蛋炒得香滑,老板娘加左黑芝麻去炒,吾喜酒黑芝麻可以加香草,姜蓉等选择。至于餐肉就抵食夹大件咁厚切比你,最紧要又系煎到香脆。上枱时所用材料仍热辣辣咁。至于云南豆仍是小店十大之一,咖啡好香,我没要要求加奶(可要求)或甚至自选豆去冲latte或cappuccino 。但即要试豆味,当然用最简单既方法,斋啡。咖啡非常之香,未饮闻到都好精神,第一口时有微微苦味,之后再饮就有点点酸味,整体咖啡味系适中易入口,正如介绍一样浓而不苦,香而不烈!想找幸福既朋友可以黎呢度
想找幸福既朋友可以黎呢度