基本上咩煮法既海鲜我都钟意食,尤其钟意烧海鲜,最钟意日式滨烧个只,一来烧过既海鲜特别香,二来会加少少调味会没咁闷(好难架,有d会加太多而盖左只味)。朋友话有间新开既日式既滨烧,香港嚟讲算少,所以一于试下。我都会系睇下门面既人嚟既,因为食得晚饭都坐2个钟,坐得唔舒服都好大镬。呢间滨烧非常大,非常多空间,有一次唔好经验,食过一间滨烧店,入面张枱连食物都放唔到,店员又唔识安排,搞到好麻烦。而呢间一定唔会啦,佢仲安排我坐榻榻米,劲宽落,几个朋友坐底倾计最开心。一坐得当然试下下酒菜,叫左碟牛舌,巧Juicy 💦再来餐厅特别推介,烧·鱼·鳍❗️听说限量供应。必试,未见过出面餐厅有......侧边既鳍烧到好香口好脆,中间鱼骨都又可以食嚟个冷盘,系海胆三文鱼子吞拿鱼蓉加牛油果。系,你没听错,系配牛油果🥑,仲要系非常match。牛油果顺滑口感提升左海胆层次😋最后嚟大盛合,呢个菜没咩好讲,新鲜,已经蠃哂,滨烧最紧要新鲜,一烧香到隔离都想望住我地😆👀👀👀。而且唔系自己烧🙈,有店员帮手烧,非常👍🏻👍🏻👍🏻食食下突然中间停左音乐,原来有舞蹈表演!真系O 嘴😱!睇得出舞者都系专业舞者。跳完仲有惊喜,竟然有大❗️抽❗️奖

一坐得当然试下下酒菜,叫左碟牛舌,巧Juicy 💦
蒜烧牛舌

烧鱼鳍

渔乐牛油果

渔·海鲜盛合

烧蛤

食食下突然中间停左音乐,原来有舞蹈表演!真系O 嘴😱!睇得出舞者都系专业舞者。跳完仲有惊喜,竟然有大❗️抽❗️奖‼️⁉️系送一只长脚蟹🦀🦀🦀。玩个小游戏就可以有😱😱😱可惜这些机会不是我的,玩游戏输左😑⋯⋯⋯⋯但真系好大只😱

影左隔离枱蠃返嚟既蟹,😢 这些机会不是我的......(其实佢地3个人都应该食唔哂😤,咁鬼大只⋯⋯)
长脚蟹

今次真系新发现,有时同d friend 想坐底食下野倾计,有d地方坐得唔舒服,但呢度超宽敞超适合多朋友聚餐

食完好满足咁走左......遗憾系没蠃只蟹返嚟........🦀🦀🦀🦀🦀🦀
渔·七点刺身
象拔蚌刺身