2019-02-17 1528 浏览
我未试过打食评,但今次真系嬲到唔打唔得!我好钟意食自助餐,但我真心未试过一餐自助餐系我未饱就已经想走本身见到有半价就觉得好抵,加上多好评,咁就订枱试下啦。去到先点主菜,侍应问「牛扒有五成、七成、全熟,请问要几成?」我要五成,系五成呀。咁点完就梗系食住等啦,先试熟食:炸海鲜卷,应该放耐左,好油。肉酱千层面,还可以。锦卤云呑,相对好食少少。中汤,似饮有少少味嘅滚水。开左个胃就梗系食海鲜啦:各类鱼生,无味嘅。虾,还可以。翡翠螺,系好食但好多沙。生蚝,即开好新鲜,但蚝种偏海水味重无蚝味,呢样唔系人为嘅,我接受。寿司,旧饭我唔知系人手定机整,好实,衰过人地平价连锁店。终于主菜黎啦,见到个买相好靓呀,但切果下已经觉得唔对路,放入口系熟哂架,啲肉仲要硬嘅。好,算,我未食过威灵顿,所以有可能正常系咁。总结来讲,成餐饭除咗杯雪糕同埋职员嘅服务态度,无一样我觉得系我可以接受啰。
我未试过打食评,但今次真系嬲到唔打唔得!

本身见到有半价就觉得好抵,加上多好评,咁就订枱试下啦。
咁点完就梗系食住等啦,先试熟食:
炸海鲜卷,应该放耐左,好油。
肉酱千层面,还可以。
锦卤云呑,相对好食少少。
中汤,似饮有少少味嘅滚水。

开左个胃就梗系食海鲜啦:
各类鱼生,无味嘅。
虾,还可以。
翡翠螺,系好食但好多沙。
寿司,旧饭我唔知系人手定机整,好实,衰过人地平价连锁店。

2019-02-17
庆祝纪念