2025-02-11
我是在网上看到这家的介绍, 特意跟朋友到来食开年饭 ! 点知劲失望 !1.) 我们同行3人, 我一坐低, 店员就把我前面的碗筷收走, 明明旁边没人坐, 却收走我前面的碗筷! 很奇怪 !2.) 每人一碗炖汤, 深色而无味 ! 我们都喝左一口, 就放到一旁 !3.) 餐单上选4款海鲜, 一黎就已经无蟹你食 ! 龙虾一般 ! 海虾又瘦削 ! 蛏子 & 蚌又洗不干净 ! 元贝 & 蛏子伴的粉丝, 味道超差 ! 唔知系咪知道自己既海鲜麻麻地, 落劲多胡椒粉 ! 4.) 虾丸, 猪肉丸 & 文昌鸡不错 ! 5.) 吃完蒸火锅, 便开始打边炉 ! 火锅配料就已经差过任何一家快餐店 ! 牛肉, 猪肉一般货色 ! 都叫食得落口既! 6.) 最搅笑既系.... 其他配料真系差到极点, 西洋菜无西洋菜味, 生菜就连菜味都无, 完全唔知自己食紧D咩 ! 7.) 蟹柳就唔多讲, 面粉一旧 ! 鱼皮饺唔难食 ! 鸭血口感好硬 ! 鹅肠好似食丈巾 ! 反之云吞+韭菜饺不错 !8.) 打完边炉, 就要食返个蒸气锅下面既粥, 竟然又系无味既....粥底好唔好味, 要视乎海觧够唔够觧味 ! 9.) 所以因为食咩都系无味,
4.) 虾丸, 猪肉丸 & 文昌鸡不错 !
9.) 所以因为食咩都系无味, 唯有食出前一丁令自己可以饱肚 !
10.) 食完一大堆无味既食物, 朋友食最后既甜品, 红枣糕 ! 有甜味无红枣味的红枣糕 !
题外话/补充资料:
呢个价钱连加一是$404, error ! 只会有一次 !