2022-05-11
屈咗喺屋企咁耐,终于可以聚一聚!一上佛台,就见到呢间新火锅。一入去就见到个大backdrop「不是我戒不了酒,而是我戒不了朋友」实在非常到肉!你班友仔!!咁多年嚟都fing唔甩。我哋一行八人,有间VIP房畀我哋坐。环境舒服,仲有块大玻璃窗睇吓景。酒水都多选择,囡囡就钟意个奶盖芒果沙冰,芒果味浓又多果肉。菠萝沙冰都好正。佢仲有个豆腐沙冰,下次可以试下。嘢食选择好多,前菜有象拔蚌刺身,份量算多,爽甜👍🏻 有椒盐豆腐、腐皮虾卷,味道一流,当然再多几嚿会更好😂主菜叫咗几味,最好食系蕃茄煮烤鱼,水煮鱼一早试过,但蕃茄汤煮鱼小弟都系第一次食,一流!我成日觉得,成班人打边炉,最重要拣有特色,好似厚福馆嘅肥牛同方荣记嘅沙嗲咁,谂起都想食。呢间个蕃茄汤,坚正!个个都but汤,饮到干底变煎鱼😂 好彩有得添汤。落埋响铃浸汤食,爽!日本和牛食得多,通常得肉眼芯,什至畀啲肩颈腿你算。呢间,块块全肉眼上,大过我摊开手掌😂 味道一流,入口即溶。食食吓有三人队band唱歌,钟意听歌嘅出咗房high,我哋几个继续饮继续吹,无催钟。临尾免费送一shot菠罗沙冰解腻,好细心。正!
菠萝沙冰
象拔蚌刺身