2021-05-14
呢间就系可以喺咖啡上面打印自己钟意嘅相𠮶间cafe🥳☕️几啱庆祝生日,见到有人生日上甜品𠮶阵有个细细嘅音乐盒摆喺碟上面,播紧生日歌😂🎂整体偏贵,但所有嘢都整得几精致🙈.🍲 Lobster Risotto 🦞.龙虾好好味!!! 几鲜甜弹牙,仲要几多膏🦞但risotto就争啲🙈risotto软硬适中,唔会太腻,但饭面层唔够入味,底部龙虾酱比较多,酱汁分布唔算太平均,risotto嘅龙虾味如果可以浓郁啲就好好多👀.评分:7.4/10价钱:$198.🐂 10oz Angus Prime Rib Eye 👅.嗌咗五成熟,冇overcooked‼️切开见到鲜艳嘅粉红色,肉质够软腍鲜嫩,几juicy,完全唔鞋🐷仲有蒜头比你自己调味🧄但就觉得肥膏多咗少少🤏🏻🙈.评分:7.8/10价钱:$218.☕️ Tiramisu 🍰.一路都觉得呢间嘅tiramisu好靓👅比想像中细件🤣但真系几靓几吸睛👀第一啖食落咖啡酒味都几出,但之后就净系食到咖啡味☕️🙈入面仲有杏仁片令口感更有层次🥳湿度掌握得几好,但应该唔系手指饼,食落似海绵蛋糕,两层海绵蛋糕夹住cream咁😂同埋唔够creamy🍦.评分:6.8/10价钱:$68.📸
🍲 Lobster Risotto 🦞
☕️ Tiramisu 🍰
评分:6.8/10
价钱:$68
📸 Artsy Print Coffee ☕️
𠮶日咁啱冇晒咖啡,所以就拣咗冻朱base🍫原本以为得个样,净系可以打卡🙈但点知几惊喜,打印𠮶层系cream黎,奶味几香🥛底嘅朱古力味都几浓,捞得几均匀☕️打卡啱晒😙
评分:7.3/10
价钱:$88