2020-03-13
都系𠮶句,每个人嘅口味唔同,我都系照直讲。事源,武肺关系日日食外卖,食到厌,想去附近食好西,就谂住试下成日经过但无食过嘅峰寿司。想早啲废事人多,6点入去食,得两三枱客。服务:正常,无咩好讲上菜速度: 快过麦当劳,未免太快茶:非常一般,唔好饮但又唔难饮,无咩好讲豉油: 差,唔咸、唔甜、唔鲜,点落啲寿司到一啲都帮唔到手Wasabi: 我多数去食寿司第一件事一定系睇姜同wasabi,佢地虽然系配角,但系做得好可以加好多分。佢无姜,我已经有啲失望。一打开个wasabi 个盖,佢唔系污糟,而系一睇就知系粉开嘅wasabi。而食落口同佢个样好一致,只有攻鼻,咩味都冇。(以上两样配料已令我唔敢叫咁多野食,因为你知依间野嘅食材唔会好得去边。)寿司: 依间野有个优点就系好多新口味,而且都出得几合理,唔会系红豆呀,咸鱼呀咁。叫左蟹肉沙律、鱿鱼、各种口味三文鱼、海带渍鲷、芥末八爪鱼、海胆、鹅肝、紫苏白饭鱼、蟹膏、火炙鱼背等等等等。所有野嘅味道都好一致。一致地唔腥,但一致地无味。同埋一致地涷。系令你啲牙都涷到有啲痛嘅涷。唔理件野好唔好食,鱼生涷到咁真系即刻扣好多分。而且,所有野都系咩味都冇,你食到每件食材都应
想早啲废事人多,6点入去食,得两三枱客。
服务:正常,无咩好讲
上菜速度: 快过麦当劳,未免太快
茶:非常一般,唔好饮但又唔难饮,无咩好讲
豉油:
差,唔咸、唔甜、唔鲜,点落啲寿司到一啲都帮唔到手
Wasabi:
寿司:
所有野嘅味道都好一致。
一致地唔腥,但一致地无味。
同埋一致地涷。系令你啲牙都涷到有啲痛嘅涷。
唔理件野好唔好食,鱼生涷到咁真系即刻扣好多分。
而且,所有野都系咩味都冇,你食到每件食材都应该有嘅口感,但系好神奇所有野系咩味都冇。
三文鱼好大旧,但无味。
海胆唔腥无化学药水味,但无味。
芥末八爪鱼有少少山葵味,但八爪鱼无味。
紫苏白饭鱼有紫苏味,但白饭鱼无味。(成晚最突出嘅就系紫苏味)
连火炙鱼背出黎嘅鱼油都可以剩系得油味,完全唔香。
仲有个软壳蟹卷,一落单佢就走出黎,好明显唔系新鲜炸,仲要每件得8分1都唔知有冇嘅软壳蟹,而且都系无味...
个鹅肝都可以接受,但系已经弥补唔到其他野食输左嘅分数。
其实真系好神奇,点解可以咩味都无?
总之系唔好食,但又唔可以话佢好难食咁。
但系就好似ex咁,佢好好,你会记得佢,佢好衰,你又会记得佢,但如果佢咩特色都无,又无咩开心唔开心咁,你好快就唔会记得佢。
最后讲下旧饭,其实佢饭同寿司比例几好,唔会大大旧,想食死你咁,而且握出黎个形几靓仔,但系个饭都系无咩味....
埋单加埋10%差唔多700...(比起平时算少,食唔饱)
唔算平但唔贵...
其实明白想系食材度悭成本,但系入啲货真系太差啦,咁样只会系恶性循环,赶客。
总结,唔会再去。
P.S. 无影相。一黎佢又无咩摆盘,有咩好影,二黎唔专业,影唔得靓。三,唔中意影相。