2018-04-02
之前食呢间餐厅要一个月前book枱,组成一个月前约定班朋友真系好难。好难得今次只系早左个零礼拜,就book到复活节假期入面嘅礼拜日!真系要俾啲掌声自己先👏🏿👏🏿👏🏿👏🏿本来系有六个人去嘅,但禁𠮶个订位System就只有五个人嘅枱,所以就book咗五个再去到加一位,好彩最后餐厅都OK~餐厅装修到好似街市,有啲海鲜都要行出去拣,好似系海鲜档拣货一样。墙壁上面写咗好多字,喺度扮九龙皇帝嘅墨宝我哋有两个年青人同四个中年人,其中两个就唔食牛嘅,连煮牛嘅汤底都唔食得,所以个锅就分开咗两格。汤底就紧系嗌大花胶鸡汤啦!之后再total嗌咗三碟手切安格斯牛肉、西班牙猪腩片、花螺、蚬、皇帝菜、唐生菜、豆苗、山根、蜂巢豆腐、炸支竹、炸响铃、炸鱼皮、出前一丁、稻庭手打乌冬、芝士包心丸、猪骨浓汤贡丸、鱼蛋、蟹子墨鱼滑等等🥘个汤底真系不得了,唔知要淆几耐先可以咁鲜咁甜,建议啲鸡肉可以快啲食咗先,废事煮到老左🐮安格斯牛肉个个食完都赞不绝口,轻轻一渌就食得,每块牛肉脂肪均匀,食落口啲肉好淋而且充满油香🐟炸鱼皮好大份,成个包装上,值得一赞🥗啲菜全部都系鲜甜,皇帝菜就出名啲嘅,但自己就好喜欢豆苗因为佢吸晒啲汤劲正🐚两款海
🐟炸鱼皮好大份,成个包装上,值得一赞
🐚两款海鲜都好生猛新鲜,啲花螺仲喺度郁嚟郁去,蚬都无乜沙
🦑墨鱼滑好爽口弹牙
全部嘢食都好新鲜,肉同菜都好靓,唯独系啲海鲜比较贵。不过净系个汤底都值得推介俾人~
呢度嘅服务好好,试过有碟牛肉上咗但系望落啲色麻麻,之后有另一个侍应经过主动提出帮我地换过碟。其他侍应都好主动,例如会自己提出加汤,每次叫佢哋都好快反应,效率好好动作爽手👍🏿