2011-10-07
咖喱大皇出名咖哩吗?我地六点几去到, 当时冇咩客人, 侍应好快安排左一张二人枱俾我地餐厅不大, 全木装修我地点左咖哩肥牛饭, 薄饼, 杂锦拼盘, 咸鱼茸炒通菜咖喱肥牛唔香, 用匙羹舀一下, 原来咖喱好稀, 又唔够浓, 唔够糊味道淡, 又唔够香浓, 到底系我地叫错野食, 定系原本系咁样?!我忍唔住问侍应, 侍应话"咖哩肥牛, 肥牛会出水, 系咁架啦", 我无言肥牛份量少, 过熟有点韧, 看图好似有好多肥牛, 事实入面有好多洋葱粒同调味料系下底!虽然卖相一般, 似清炒通菜, 但获气够, 食落阵阵咸香, 是晚最出色的𩠌菜!新鲜出炉, 热腾腾送上枱, 味道简单讨好并盘包括两串鸡肉, 两串猪肉, 两件咖喱角, 两件素春卷所有并盘上的食物都好油, 咖喱角没有太多咖喱味, 咖喱味淡淡, 只有重重香料味令我谂起中学时, 小食部的咖喱角, 虽然香料欠奉, 但至少食倒又香又浓咖喱风味, 比起咖喱大皇咖喱角更出色!
我地点左咖哩肥牛饭, 薄饼, 杂锦拼盘, 咸鱼茸炒通菜