2021-10-25
同朋友走到利东街影相打卡, 无意中发现一间以可丽饼做招牌菜嘅食肆, 招牌名上同时显示"Urban Cafe", 呢个餐厅名正正系好耐之前系Moko食过一间西餐厅, 觉得超好食, 吸引我同朋友好奇心入去试试。原来餐厅分上下两层, 环境舒适企理,用餐期间, 侍应亦密集式为我地加水, 服务唔错。食物方面同样有惊喜!【Arancini Ball 意式炸芝士炖饭球】HK$88松脆炸皮好干身, 入面嘅炖饭好Creamy, 但又冇影响炸皮嘅酥脆,仲有少少流心芝士, 配有好浓郁嘅松露酱, 超正!!【Chorizo Supreme 西班牙辣肉肠】HK$108热辣辣时可拉起长长芝士丝, 以酥皮做饼底, 酥脆有层次, 芝士味香浓, 配上辣辣地嘅辣肉肠、槛榄、蕃茄仔, 配搭虽然传统, 但整体好好食。 招牌菜可丽饼当然唔可以错过, 最后拣咗甜食嘅可丽饼【Cookies & Cream】HK$78可丽饼饼皮薄, 对折后入口都唔会觉得厚实, 面层同饼内有少少cream, 包住大量Oreo碎, 整体唔会太甜, 每啖都食到oreo味。
原来餐厅分上下两层, 环境舒适企理,
用餐期间, 侍应亦密集式为我地加水, 服务唔错。
食物方面同样有惊喜!
【Arancini Ball 意式炸芝士炖饭球】HK$88
仲有少少流心芝士, 配有好浓郁嘅松露酱, 超正!!
招牌菜可丽饼当然唔可以错过, 最后拣咗甜食嘅可丽饼
【Cookies & Cream】HK$78