2018-11-15 316 浏览
丸茶手作已经唔系第一次饮,成日都有keep住帮衬。除咗希望佢个奶茶茶底可以厚身啲之外,其他质素都唔错。尤其是佢个手作珍珠。我好欣赏。好欣赏佢呢度嘅理念系将饮品同珍珠系可以自由配搭!一直都好想有呢种可以自由配搭珍珠嘅珍珠奶茶店佢就做到。除咗钟意饮奶茶之外我亦都好钟意饮鲜茶纯茶,𠮶种茶香嘅香浓真系好难抵挡。我就拣咗顶级茉香绿茶要左大杯,虽然都知如果拣樱花珍珠会同茉香绿茶唔系好配,但系依家唔系咁多分店,所以一出街经过就想把握机会试咗一直梦寐以求都想试嘅樱花🌸珍珠先,所以就谂住拣樱花珍珠啦。点知去到店员就话未有。就话唔系延续我嘅黑仔运呀嘛😭我就问店员系迟啲先有定系冇?佢系话要迟啲先有。咁我话要几耐?佢话要半个钟。咁都太耐啦,都行完街谂住买杯嘢饮解渴之余就边行边饮就走。咁暂时同樱花珍珠无缘,就唯有再等下次啦😢😢所以就加咗同佢配搭返嘅黑糖珍珠啦,之后期待已久饮佢地既茉香绿茶🍵真系冇令我失望!因为佢系名副其实,真系几有好香浓嘅茉香味亦都有好会回甘既绿茶味。我饮过好多其他茶饮店嘅茉香绿茶🍵好多都系名不副实,一系就冇茉香味一系就绿茶味唔出,总之夹起上嚟就唔系两样茶品结合𠮶回事,总之就冇纯茶𠮶种香。但呢度

顶级茉香绿茶加黑糖珍珠
因为佢系名副其实,真系几有好香浓嘅茉香味亦都有好会回甘既绿茶味。我饮过好多其他茶饮店嘅茉香绿茶🍵好多都系名不副实,一系就冇茉香味一系就绿茶味唔出,总之夹起上嚟就唔系两样茶品结合𠮶回事,总之就冇纯茶𠮶种香。但呢度真系唔同,佢就咁嘅纯茶好好味,茉香绿茶嘅重点就系要有茉香味,如果冇嘅话根本都唔系𠮶回事,我不如直接饮绿茶都得啦。要有茉莉花嘅清新怡人先至能够成为一杯完整嘅茉香绿茶再加埋呢度每一粒高质手制嘅珍珠。黑糖珍珠味道适中,高质嘅产品配合高质素嘅珍珠。绿茶微涩夹配上珍珠嘅微甜成为一杯高度结合嘅顶级珍珠茶饮,令人一试回味一试爱上,回味无穷!我真系好唔舍得呀!好想多啲嚟呢度可以饮到丸茶手作。希望佢越来越好,创作多啲唔同品种嘅珍珠,继续创新继续向前进步啦!
顶级茉香绿茶加黑糖珍珠