呢一间烧卖关注组都有介绍过,之前都食过几次。次次嚟到都有位阿姨喺度人手包烧卖,有时真系想抢咗佢个兜烧卖馅🤫佢另外都有买其他小食,例如炒粉面、煎酿三宝等等,都见到系非常用心制作。炒粉面系即叫即炒,而煎酿三宝每次炸定少量,然后差唔多卖晒再炸少量。之前食过一啲系一早炸定超级多,最后买嘅人就会得返啲冻冰冰嘅🥶------------- ⇣ 食后感想 ⇣ -------------🐟 自家手工制烧卖|$16望落$16好似好贵,但烧卖非常大粒,大概系平时size嘅两倍,所以佢一份7粒其实都等于平日嘅14粒,而今次买咗2份。烧卖非常弹牙,鱼味亦浓郁,平时好惊食到啲面粉咁好重嘅烧卖,呢度完全冇咁嘅问题。而家好多小食店都系拎啲叫货烧卖嚟卖,所以呢间舖头日日都手工包烧卖系非常少见,睇个形状就知系手工制造。不过自己觉得佢啲豉油同辣油争咁啲啲,话晒烧卖同豉油辣油系perfect match,返屋企再加咗啲煲仔豉油同埋秘制辣椒油,感觉升华好多。------------------------------/大家钟意见嘅话请follow、like & comment,你地嘅支持系我更大嘅动力!/📍 三宝皇 (马鞍山

🐟 自家手工制烧卖|$16

📍 三宝皇 (马鞍山)
马鞍山恒锦街1号恒安商场地下恒安市场40号舖

食评只反映餐厅当日及该分店情况!

📸 打卡值 ▪ 💛🖤🖤🖤🖤 (但咁大粒都值得打个卡 !)
😋 好味值 ▪ 💛💛💛💛🖤
💸 抵食值 ▪ 💛💛💛💛🖤