2023-06-10 23 浏览
同朋友喺旺角谂食咩,花多眼乱,最后拣左呢间位于黑布街嘅TAP - The Ale Project 谂住试吓。我地order 左两杯手工啤,其中一杯叫Citrus Trance,系写喺黑板上面嘅item,有阵果酸味好易入口。另一杯叫Carbon Tropic Thunder,个aftertaste 好香,令人想keep住饮落去。叫左个炸鱿鱼圈做小食,配上咸酸菜他他酱,好香,攞嚟𩠌酒啱晒!同埋佢个鱿鱼肉多,唔会有好多面粉。之后食左佢地个吐司鸡,下面块西多加埋上面大大块炸鸡嘅组合无得输,淋上糖浆十分邪恶,又甜又咸超正。块炸鸡扒外脆内软,唔系得个样!压轴食咗脆边汉堡,块牛扒煎得啱啱好,外面有少少crispy嘅口感,内里仲keep到充满住肉汁。个汉堡嘅size啱啱好,唔会食到好论尽。