2017-09-24
放假同阿妈去行下街睇吓戏,买咗飞睇戏又未够钟,食饭又太早,一于OpenRice睇吓边度有得饮吓嘢倾吓计,比我揾到呢一间系旺角嘅餐厅据闻系有好多手工啤酒饮,啱晒妈咪,一于就同佢去𠮶度饮杯嘢食啲小食先去睇戏啦。一入到去,已经见到手工啤酒嘅种类琳琅满目,完全毫无头绪。不过好彩侍应好热情咁介绍,睇岩边只仲好热情咁斟少少俾我哋try吓岩唔岩饮先再决定系咪叫呢杯,净系讲个service都已经一百分。装修有点怀旧工业风, 十分型格。手工啤酒种类之多睇到已经见头晕,呢度只系冰山一角,现场仲有好多好多只可以拣。LadyGuava充满生果嘅香味,但系饮落又冇甜味㖞。反而充满麦香味同埋带少少苦涩味。Bilpin cider co呢就同我哋平时饮嘅苹果酒都几相似,一样系充满苹果味,不过相比之下呢只冇咁甜,饮落比较顺口,清新啲淡啲。但呢只有好香嘅麦味。饮得酒点都要叫啲嘢食嘅经典脆炸薯条及薯角配日式蛋黄芥末酱薯条热辣辣,最钟意佢𠮶酱够味得来唔会好浓抢哂d味,陪酒一流脆香鸡翼外层炸得够脆,而鸡肉亦调味得宜,十分惹味自家烟熏BB猪肋骨味道带甜,肉质嫩滑一心谂住来饮杯酒,一早已经估到佢呢度啲酒一定系唔错,但冇估到嘢食都
装修有点怀旧工业风, 十分型格。
LadyGuava
Bilpin cider co
饮得酒点都要叫啲嘢食嘅
经典脆炸薯条及薯角配日式蛋黄芥末酱
薯条热辣辣,最钟意佢𠮶酱够味得来唔会好浓抢哂d味,陪酒一流
脆香鸡翼
外层炸得够脆,而鸡肉亦调味得宜,十分惹味
自家烟熏BB猪肋骨
味道带甜,肉质嫩滑
一心谂住来饮杯酒,一早已经估到佢呢度啲酒一定系唔错,但冇估到嘢食都可以同时做到咁出色,唯独系食物选择少咗啲,希望迟啲可以愈黎愈多嘢食选择啦
但讲到底,呢度实在不失为一个饮酒倾计嘅好地方